Farul Constanta a demonstrat ieri la Targu Jiu ca n-a ajuns degeaba campioana a provinciei in sezonul trecut. "Rechinii" au muscat decisiv inca din prima repriza, scor 1-2, preferand apoi sa amorteasca jocul incet, dar sigur. Pandurii lui Emil Sandoi au debutat astfel intr-un mod nefericit pe prima scena fotbalistica a tarii, alaturi de FC Vaslui - cealalta nou-promovata in Divizia A.

> Inainte de meci, a fost organizat un interesant spectacol de majorete. Tot atunci a fost prezentata si mascota oficiala a echipei: un pandur din oastea revolutionarului Tudor Vladimirescu, intruchipat de un actor al teatrului din Targu Jiu, care a facut un tur al stadionului.

> Cei 1.000 de suporteri ai Farului au afisat un banner imens in italiana: "Sempre conte" ("Intotdeauna fideli").

> Trupa lui Petre Grigoras n-a putut beneficia de serviciile a patru jucatori. Atacantul Mihai Baicu, fundasii Stefanel Farmache si Ionel Posteuca, precum si mijlocasul Claudiu Voiculet au fost spitalizati, avand hepatita.

> Farul a deschis scorul in minutul 15 prin capitanul "marinarilor" Ion Barbu, care a profitat de o minge intamplatoare aruncata in careul lui Tibi Lung. Pandurii au reusit sa restabileasca egalitatea dupa doar doua minute, Vintilescu marcand cu largul concurs al portarului Curca. Victoria constantenilor a fost asigurata de Dinu Todoran, care a reluat mingea din bara.

Microbisti fanatici

Microbistii gorjeni au asteptat peste 40 de ani ca sa aiba o echipa in Divizia A. Ei au navalit pe stadionul "Municipal" cu o ora inainte de inceperea meciului, umpland tribunele pana la refuz. Cei 10.000 de spectatori si-au sustinut favoritii pe tot parcursul partidei, provocand un vacarm de nedescris cu ajutorul tobelor. Pentru intalnirile pe care Pandurii le vor disputa pe teren propriu s-au vandut deja peste 3.400 de abonamente. Conducerea clubului si municipalitatea orasului Targu Jiu au depus eforturi mari in privinta modernizarii arenei, punand la bataie 8 miliarde de lei. Din acesti bani au fost montate si aproximativ 9.000 de scaune.

Pandurii Targu Jiu - Farul 1-2
Marcatori: Vintilescu (17) / I. Barbu (15), Todoran (45)

Pandurii: T. Lung 5 - Scarlatache 4 (80, Verdes), Bogoi 6, R. Radoi 5, Trofin 5 - Buia 6 (63, D. Radoi 5), I. Stefan 5, Vancea 6 (55, Bertea 4), Ursu 6 - Disney 4, Vintilescu 6
Antrenor: Emil Sandoi

Farul: Curca 5 - Usurelu 6, I. Barbu 7, Schiopu 6 , Pascovici 6 (75, Lungu 5) - Gurita 5 (80, Apostu), Florea 6, Todoran 7, I. Apostol 6 - L. Mihai 5, Cristocea 5
Antrenor: Petre Grigoras

Stadion: "Municipal"; Spectatori: 10.000; Arbitri: Alexandru Deaconu 6 - Marcel Savaniu 6, Adrian Vidan 6


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.