Reprezentativa feminina a Romaniei a obtinut ieri seara, la Debrecen, in Ungaria, in faza a doua a Campionatelor Europene de handbal, o excelenta victorie, cu 31-25, in fata nationalei Frantei, campioana mondiala de anul trecut. Romancele au intrerupt astfel sirul de 12 succese consecutive ale frantuzoaicelor in intalnirile cu noi si au facut un pas important spre semifinalele competitiei. Meciul a fost extrem de dificil, dar, in ciuda apararii incomode a elevelor antrenorului Olivier Qrumholz, cel care a revolutionat handbalul in Hexagon, fetele noastre au reusit sa inscrie mai mult decat adversarele.

Din echipa campioana mondiala de anul trecut, aflata in reconstructie, au evoluat doar patru jucatoare de baza, iar cea mai mare absenta a fost a Valeriei Nicolas, considerata cel mai valoros portar din lume. Aceasta nu diminueaza insa cu nimic performanta echipei noastre, de asemenea fara multe jucatoare de top si cu numeroase accidentate.
Romancele au reusit un joc bun in defensiva, care le-a permis sa se lanseze in contraatacuri finalizate de cele mai multe ori cu succes. De asemenea, actiunile fetelor noastre de pe extreme si pivot au fost de multe ori de neoprit. Pentru a ajunge in semifinalele Europenelor, dupa succesul de aseara, Romania mai are nevoie de cel putin o victorie in cele doua partide pe care le mai are de disputat, cea mai accesibila fiind cea de maine in fata Austriei.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.