Giovanni Becali a anuntat ca suma initiala, 9 milioane de dolari, vajunge la 5 milioane dupa plata taxelor si a impozitelor * Claudiu Niculescu va pleca in iarna

Dinamo si-a prezentat ieri achizitiile facute in intersezon. Bratu, Plesan, Moti, Daouda, Guso si Ilie Iordache, alaturi de trofeul Supercupei Romaniei si noul director de marketing, Mircea Copaci, au fost etalati de conducerea dinamovista, intr-o incercare de a duce Dinamo la "standarde occidnatale", dupa expresia presedintelui executiv, Giovanni Becali. Punctul de interes al conferintei l-a constituit ca de obicei prezenta noului sef al "cainilor", care a declarat ca bugetul clubului pentru noul sezon este de fapt de cinci milioane de dolari, desi se anuntasera in prima faza noua milioane de dolari.

"Bugetul clubului este de noua milioane, insa cum noi vrem sa ne raportam la standarde occidentale, atunci cand am avansat aceasta cifra am luat in calcul suma bruta. Scazand din aceasta suma impozitele si taxele pe care le vom plati la stat, va rezulta o suma in jurul a cinci milioane de dolari", a precizat Becali, care a adaugat ca este o simpla coincidenta schimbarea sistemul de joc al lui Dinamo o data cu venirea sa la conducerea clubului. Ideea a fost intarita si de Ioan Andone.

"Eu am incercat de mai multe ori sa joc 4-4-2, dar mi-au lipsit jucatorii necesari. Acum, dupa o campanie de achizitii foarte reusita, cred ca putem modifica sistemul, mai ales ca majoritatea jucatorilor cunosc aceasta asezare", a spus "Falcosul". In alta ordinde de idei, Giovanni Becali a lamurit si zvonurile privitoare la un transfer in stainatate al golgeterului Claudiu Niculescu. "Niculescu va pleca in iarna. Pana atunci nu se pune problema ca el sa plece".

b>Prima conditionata pentru Supercupa

Succesul "cainilor" din Supercupa Romaniei va fi recompensat de sefii lui Dinamo doar in cazul in care jucatorii lui Andone vor obtine trei victorii in campionat. De altfel, meciul din prima etapa contra Otelului este privit de conducere cu maxima seriozitate. "Aceasta Supercupa nu valoreaza nimic daca nu este urmata de un succes la Galati, acolo unde nu am mai castigat de opt ani", a declarat Giovanni Becali. La randul sau, antrenorul Ioan Andone s-a aratat foarte preocupat de meciul contra moldovenilor. "Intalnim un adversar care ne-a pus numeroase probleme in ultimii ani. Sunt ingrijorat de starea gazonului, care este unul din cele mai proaste din tara, dar si de faptul ca Otelul are un antrenor capabil, Aurel Sunda, care a demonstrat anul trecut la CFR Cluj ca poate face o echipa competitiva", a spus "Ando".

O alta ingrijorare pentru dinamovisti o constituie partida contra Omoniei Nicosia, din turul II preliminar al Cupei UEFA. "Este o echipa foarte solida, dintr-un campionat care a crescut mult. Eu sper sa ajungem in grupele Cupei UEFA", a spus Becali. In aceeasi ordinde de idei, Florin Bratu a declarat ca obiectivul numarul unu pentru el in reprezinta Cupa UEFA.

Plesan: "Am venit la cea mai buna echipa"

Noii jucatori ai lui Dinamo si-au exprimat satisfactia de a fi inregimentati la gruparea din Soseaua Stefan cel Mare. Cel mai entuziasmat de noua sa echipa a parut a fi Mihaita Plesan, care a declarat ca Dinamo este la ora actuala cea mai buna echipa din campionat. "Pentru mine, acest transfer inseamna un nou inceput. Joc acum pentru un club profesionist din toate punctele de vedere", a spus fostul idol al Craiovei. Ilie Iordache, desi este jucatorul cu cele mai mici sanse de a prinde pana si lotul largit al "cainilor", si-a exprimat speranta ca suporterii vor veni la stadion deoarece Dinamo va castiga majoritatea partidelor pe care le va juca in noul sezon. Plesan si-a completat coechipierul declarand ca "in fata unui stadion plin, valoarea jucatorului creste cu cel putin 10%".

Intrebat daca are de gand sa paraseasca deja Dinamo, "Banderas", care din cauza unei accidentari isi va relua antrenamentele incepand cu saptamana viitoare, a precizat ca nu se pune problema de a se transfera in strainatate deocamdata si ca va ramane atat timp cat se va simti dorit de conducere si suporteri.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.