Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a mai reusit o stratagema prin care sa faca bani din transferuri. Astfel, in sedinta Comitetului Executiv al FRF din 28 iulie, au fost puse in discutie mai multe puncte care, in general, pareau banale la prima vedere. Bineinteles, ele au fost aprobate cu toate ca presedintele era plecat din tara, in SUA, la nunta fiicei sale, Raluca. Printre punctele de pe ordinea de zi a figurat si fixarea noilor taxe privind transferurile din Divizia B.

Kassai a indeplinit misiunea

In lipsa sa, Mircea Sandu l-a delegat pe secretarul general al FRF, Adalbert Kassai, sa conduca ostilitatile din cadrul Comitetului Executiv. Dupa un simulacru de vot, Kassai a impuscat trei "iepuri" de-odata: a marit limita de varsta a observatorilor de joc pentru Divizia A, l-a pus pe linie moarta pe Ion Craciunescu, luandu-i prerogativele prin care acesta delega observatorii pentru arbitri, si a fixat un nou tarif pentru transferurile din Divizia B. Prin comparatie, Liga Profesionista de Fotbal a mentinut aceleasi tarife pentru transferurile din primul esalon, suma pe care un club trebuie sa o plateasca in cazul achizitionarii unui jucator fiind de 5.000.000 de lei. Aceasta masura a fost luata pentru a proteja cluburile din Divizia A si asa greu incercate financiar in ultimul timp. Mircea Sandu si acolitii sai de la FRF au dovedit inca o data ca sunt pusi pe jaf, fixand taxa pentru transferuri la Divizia B la suma de 210 euro.

Un calcul elementar ne arata ca un transfer din esalonul secund are o valoare mai mare decat unul din Divizia A! Miscarea realizata de Mircea Sandu denota ca Federatia sta prost la capitolul financiar si incearca pe ultima suta de metri sa echilibreze balanta visteriei de la Casa Fotbalului. In plus, cu aceasta ocazie, presedintele FRF si-a cam taiat craca de sub picioare, cluburile din B, ce l-au ales in functia pe care o detine, fiind hotarate sa boicoteze o eventuala candidatura a sa ori a lui Adalbert Kassai.

Esalonul secund, pe sponci

Este bine-cunoscut faptul ca echipele din esalonul secund sunt mai sarace pe zi ce trece. Bunaoara, la fiecare final de campionat, cluburile ce promoveaza isi pun intrebarea daca n-ar fi mai bine sa vanda locul decat sa "faca foamea" in Divizia A. In ciuda situatiei precare a esaloanelor inferioare, Mircea Sandu a dovedit inca o data ca grija pentru bunastarea fotbalului romanesc este doar o lozinca si, de acum incolo, pentru a promova in "A", o echipa din "B" trebuie sa aiba un buget semnificativ. Jaf? Inconstienta? Sau pur si simplu o prostie a celor din Federatia Romana de Fotbal, care traiesc bine-mersi la Casa Fotbalului, pe salarii si prime ce sfideaza bunul-simt, din taxele si cotizatiile saracilor din diviziile inferioare?


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.