Consiliul National al Audiovizualului, prin intermediul unui comunicat de presa, protesteaza impotriva deciziei de a se interzice prezenta posturilor de televiziune la meciurile Diviziei A de fotbal.

"CNA atrage atentia domnului Horatiu Nicolau, detinatorul drepturilor de exclusivitate, si domnului Dumitru Dragomir, in calitate de presedinte al LPF, ca evenimentele de importanta majora, definite de art. 21 al. 1 din Legea Audiovizualului nr. 504/2002 nu au nici o legatura cu evenimentele de interes public definite si reglementate in Cap. IV, "Limitele dreptului de exclusivitate", art. 83-86, din aceeasi lege. De asemenea, atragem atentia asupra continutului art. 87 din Legea Audiovizualului nr. 504/2002: "Orice clauze contractuale, indiferent de parti, care incalca, in domeniul audiovizualului, dreptul publicului de a primi informatii de interes public si libera concurenta sunt nule", se arata in comunicatul CNA.

Consiliul considera ca prin aceasta decizie este afectat dreptul publicului de a primi informatii, dar si concurenta dintre posturi. Ca urmare, CNA solicita Ligii Profesioniste de Fotbal sa permita posturilor de televiziune accesul pe stadioane la toate meciurile din campionatul national de fotbal, in conformitate cu art. 84, lit. b din Legea Audiovizualului.