Reusita lui Gino Iorgulescu de a salva in ultimul moment gruparea din Cotroceni i-a adus presedintelui bancar un capital nebanuit. Buget de trei milioane de dolari, comparabil cu al echipelor mari ce se bat la titlu, plus stingerea datoriilor sunt doua elemente pe care Gino le-a pus in vedere investitorilor. Cunoscut pentru talentul sau de a lua jucatori pe gratis si a-i vinde apoi cu sume mari, Iorgulescu s-a linistit.

Din culisele tranzactiei, presedintele din Cotroceni a deconspirat faptul ca el detine majoritatea, cu 33 la suta. Cum s-a ajuns aici? Gino a avut trei mari pasuri: mentinerea sa in fotoliul de presedinte, plata integrala a datoriilor si majoritatea actiunilor la noua societate. Negocierile i-au adus satisfactie, a ramas presedinte, au fost platite datoriile la stat, aproape 90 de miliarde, catre BNR, pentru inchirierea bazei, plus un aconto pentru noul sezon competitional, si a ramas si actionar majoritar.

Ceea ce nu se aflase pana acum era faptul ca toate aceste doleante pe care i le-au indeplinit noii actionari au si un pret. Ca intotdeauna cand a fost vorba de datorii, Gino a incercat sa ofere "cioara de pe gard", adica sumele venite din drepturi de televizare, plus incasarile de la meciuri si veniturile din eventualele participari in competitiile europene. Partenerii sai de afaceri au spus pas, asa ca Gino, fortat de timp, din cauza campionatului care batea la usa, a girat cu tot lotul de jucatori, dar a avut o doleanta: o cota parte din eventualele transferuri ale acestora! Asa ca, orice s-ar intampla, Gino va castiga oricum. Ca intotdeauna.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.