Patronul clubului din Banie se lauda ca a scapat, cel putin pentru moment, de chinul datoriilor. Gandindu-se probabil la "modelul Gigi Becali", Adrian Mititelu pare ca a vandut 12 ha de pamant pitestenilor de la firma PIC, cu scopul de a-si achita restantele personale si de a scoate "Stiinta" din saracie. Afacerea e cu bataie lunga, Mititelu urmand sa incaseze aproape 10 milioane de euro in doi ani.

Ceva este insa foarte ciudat. Ori a scapat intr-adevar de chinul datoriilor, ori aceasta ar fi ultima barfa cu "marca" de Banie. Mititelu spune ca i-a platit pe jucatorii de la FC Caracal si ca s-a apucat de achizitii serioase. Insa, totul pare destul de suspicios, mai ales ca persoana adusa in discutie este Adrian Mititelu. Povestea cu cele 10 milioane de euro a aparut tocmai intr-un moment delicat, in care Universitatea are nevoie de imagine si credibilitate fata de suporterii atmosferei mereu tensionate, existente in jurul Universitatii Craiova.

Somatiile au curs in valuri

"Are balta peste", spunea Adrian Mititelu atunci cand a preluat Universitatea Craiova de la Dinel Staicu. Au urmat zile destul de proaste pentru noul patron al "Stiintei". Pe adresa clubului craiovean au fost primite tot felul de somatii, facturi neachitate inca din perioada in care George Ilinca patrona Universitatea Craiova. Pe ce se baza Mititelu atunci cand a cumparat echipa? Normal ca nu dispunea de lichiditati, dar detinea multe terenuri, pe care se gandea sa le vanda rapid. Pentru a obtine pamanturile de la Balta Craiovitei, Mititelu a trebuit sa suporte multe. Interesati si interese fiind destule... Ba Primaria, ba Staicu, precum si alti oameni de afaceri locali, au incercat sa-i sufle de sub nas pretioasa "mostenire". Pentru a nu-si pierde terenurile, Mititelu a actionat rapid, reusind, se pare, sa vanda nu mai putin de 12 ha pitestenilor de la firma PIC, la pretul de 78 euro metrul patrat. Afacerea ii va aduce, in doi ani, lui Adrian Mititelu frumoasa suma de 10 milioane de euro. Ca bonus la afacere, un fost oficial al Stiintei sustine ca Mititelu a mai primit si un autoturism BMW X5.

'Ataca>> o parte din terenul MApN

Ministerul Apararii Nationale a renuntat la doua unitati militare in zona Aeroport, terenul, circa 256 ha, urmand sa ajunga la Consiliul Judetean Dolj. Pamantul, dar si cladirile vor fi cedate de Ministerul Apararii Nationale cu titlu gratuit CJ Dolj. Batalia pe "virginul" pamant a inceput deja. Interesat de 13 ha de teren, situate langa drumul european, practic cea mai buna zona, este si Adrian Mititelu. De retinut ca patronul Universitatii mai detine in acea zona si alte terenuri, ca "mostenitor" al boierului Negoescu.

Jucatori pe banda rulanta

O buna parte din banii primiti de la PIC vor fi investiti de Mititelu si in Universitatea Craiova. Intr-un moment in care lotul parea deja conturat de antrenorul Ovidiu Stinga, in numai o saptamana, au mai ajuns in curtea gruparii craiovene: Dorel Stoica, Lucian Pirvu (ultima data la Iraklion), Razvan Fritea (mijlocas central, 22 de ani) si Gabriel Apetrei (atacant, 23 de ani). Lista de achizitii continua la "Stiinta", urmand sa soseasca la Craiova si patru albanezi. Pentru serviciile lui Dorel Stoica, jucator care a dezertat in aceasta vara de la Pandurii, Adrian Mititelu i-a platit lui Paul Valuta 200.000 de euro, Stoica revenind imediat la sentimente mai bune fata de Craiova.

George Ilinca sta la cotitura

Recent, intr-un restaurant din Craiova, Adrian Mititelu intra cu 300.000 de euro la portmoneu, bani ce reprezentau prima transa din transferul celor 9 jucatori de la FC Caracal la Universitatea Craiova.

Surse din anturajul lui Mititelu sustin ca Paul Valuta l-a cam urecheat pe patronul Stiintei, spunandu-i ca oricand George Ilinca, unul dintre actionarii gruparii FC Caracal, poate deveni boss peste Craiova. "Pentru binele Craiovei, daca vrei, te mai pasuiesc, dar Ilinca abia asteapta sa fie repus in drepturi la Universitatea", i-ar fi spus Paul Valuta prietenului sau Adrian Mititelu.

Universitatea este ademenita de 'bancari>>

Cu toate ca FC National si-a fixat bugetul pentru sezonul competitional 2005/2006, 3 milioane de euro, presedintele "bancar" Gino Iorgulescu da in continuare semne ca nu vrea sa mai lase FC National in "Cotroceni". Motivul este reprezentat de datoriile pe care clubul le are catre BNR, proprietara bazei sportive si a stadionului pe care trupa lui Landi isi disputa meciurile. De mai bine de doua saptamani, Iorgulescu incearca sa-l convinga pe Antonie Solomon, dar si pe Dinel Staicu, sa aduca FC National la Craiova. Iorgulescu vrea sa lucreze neaparat cu Dinel Staicu, o eventuala colaborare cu Adrian Mititelu fiind exclusa din calcule.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.