Comunicatul emis de FRF, prin care Mircea Sandu anunta fara echivoc ca se va retrage din functia de presedinte in decembrie, a modificat si discursul potentialilor pretendenti la tronul de la "Casa Fotbalului". Pana acum evazivi, dornici sa evite capcana de a-si face publice intentiile inainte sa fie siguri ca Mircea Sandu nu mai candideaza, cei interesati lasa sa se inteleaga ca i-am putea vedea in cursa electorala. Cu totii pastreaza insa prudenta, stiind ca Nasul rar are doua vorbe la un loc.

"Baciul" crede ca ar face fata

Principalul candidat la succesiune pare a fi Gica Popescu. Fostul international are o imagine buna si e sustinut de o tabara puternica, dar alaturarea sa de presedintele-impresar Ioan Becali naste suspiciuni. "Baciul" face eforturi pentru a-si disocia imaginea de cea a lui "Giovani", afirmandu-si independenta de acesta, dar faptul ca este actionar la firma "Becali & Popescu" mentine dubiile. "Prima problema pe care as aborda-o ca presedinte al FRF ar fi cea a copiilor si juniorilor", spune Popescu.

Lupescu vrea sa fie ca Basescu

Un alt fost component al "generatiei de aur" care are o imagine foarte buna e Ionut Lupescu. "Neamtul" n-ar refuza nici el sa se inscrie in cursa, dar se teme de jocurile de culise. Lupescu mai pastreaza contactul cu fotbalul doar prin functia sa de presedinte onorific al sindicatului AFAN. Tabara sa nu e asa puternica precum cea a lui Gica Popescu, lucru de care e constient. Absolvent al unei scoli de manageri in Germania, Ionut il are ca model de presedinte pe Traian Basescu.

Porumboiu nu e sigur

Un alt potential candidat este Adrian Porumboiu. "Acum am multa treaba fara legatura cu fotbalul", a mentionat magnatul. Porumboiu este adeptul unei scheme speciale la FRF, cu un presedinte onorific independent financiar, care sa se sprijine pe o administratie tanara, unde secretarul general sa joace un rol primordial. O varianta de tandem ar fi, in aceasta versiune, Porumboiu - presedinte onorific, Lupescu - secretar general.

Solutia Iorgulescu

O varianta-surpriza este propulsarea lui Gino Iorgulescu la "Casa Fotbalului". Presedintele de la FC National a demonstrat ca e un bun manager, dar este sub influenta unor personaje gen Ioan Becali si Gigi Netoiu. Iorgulescu e agreat si de Mircea Sandu, care poate influenta voturile multora dintre membrii Adunarii Generale. Solutia Iorgulescu ar fi una de compromis, care nu ar garanta reformarea sistemului falimentar condus acum de Sandu.

"Acum n-as candida pentru ca n-am o echipa si un program. Dar peste patru-cinci luni... Nu se stie. Niciodata sa nu spui niciodata! Sunt convins ca as face fata postului de presedinte al FRF, daca as avea colaboratori buni"
Gica Popescu

"Daca va exista un puternic curent de sustinere a candidaturii mele, atunci ma
voi implica. Daca nu voi fi dorit, n-am de gand sa fiu "iepure" pentru altii! Vreau sa fiu un presedinte activ, ca Basescu!"
Ionut Lupescu

"Nu spun ferm ca nu voi candida! Deocamdata nu fac nici un comentariu!"
Adrian Porumboiu


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.