Dupa ce au fost eliminati inca din minutul 4, Nicolae Dica si irlandezul Rogers s-au batut pe tunelul care duce la vestiare, cistig de cauza avind stelistul.

Ajunsi in tunel, Dica a sarit cu picioarele pe adversarul sau, acesta a ripostat si a iesit o bataie in toata regula, fundasul irlandez avind fata plina de singe. Cei doi observatori ai meciului, care stateau la masa presei, au vazut tot ce s-a intimplat si imediat au coborit pe teren, ducindu-se la cabine, unde au stat mai bine de 5 minute, interventia lor calmind spiritele. In imagine, Dica se prabuseste de linga Rogers, intr-un moment in care jocul se desfasura in alta parte a terenului

Meciul din Ghencea a inceput exploziv. In minutul 4, Nicolae Dica si irlandezul Rogers s-au inghiontit reciproc intr-un moment in care jocul era oprit, fundasul central al lui Shelbourne aplicindu-i apoi un cot in figura jucatorului ros-albastrilor. Semnalat de unul dintre asistenti, incindentul l-a facut pe "centralul" Claude Colombo sa-i elimine pe ambii jucatori.

In timp ce iesea de pe teren, irlandezul a scuipat inspre banca Stelei, gest care a fost pe punctul de a declansa o noua incaierare. Suporterii au aruncat in Rogers cu monede si cu sticle de plastic, dupa care ambii fotbalisti s-au indreptat spre vestiare.

Ajunsi in tunel, Dica a sarit cu picioarele pe adversarul sau, acesta a ripostat si a iesit o bataie in toata regula, fundasul irlandez avind fata plina de singe. Cei doi observatori ai meciului, care stateau la masa presei, au vazut tot ce s-a intimplat si imediat au coborit pe teren, ducindu-se la cabine, unde au stat mai bine de 5 minute, interventia lor calmind spiritele.

CE SPUNE DICA

"M-a provocat din primul minut"
Nicolae Dica a fost printre ultimii stelisti iesiti de la vestiare si a comentat ce s-a intimplat la faza din minutul 4. "Acel fundas irlandez m-a lovit din primul minut. Acelasi lucru s-a intimplat si cind am cazut la pamint, apoi m-am trezit si eu eliminat. Nu inteleg de ce, pentru ca eu n-am facut nimic. Imi pare extrem de rau ca voi rata dubla cu Rosenborg", a declarat atacantul, care a inceput sa rida cind a fost intrebat despre incidentul de pe tunel.

Steaua incearca sa-l scape de suspendare

Presedintele executiv al Stelei, Mihai Stoica, a deplins eliminarile lui Dica si Dinita, spunind ca "am pierdut doi jucatori importanti intr-un compartiment care si asa era descoperit". Apoi, MM a dezvaluit ca "vom incerca sa gasim o caseta pe care sa se vada ca Dica n-a lovit", gruparea din Ghencea sperind ca atacantul sau va scapa de suspendare. / Corina Marinas

"Jucatorii irlandezi au jucat extrem de dur si, pe deasupra, comportamentul lor pe teren a lasat foarte mult de dorit"
Mihai Stoica

"Nu va fi usor cu Rosenborg!"

Oleg Protasov a avertizat dupa meci: "Unii au spus si despre Shelbourne ca este un adversar slab si n-a fost deloc asa"

Antrenorul Stelei, Oleg Protasov, a declarat la conferinta de presa de dupa meci ca era constient de faptul ca irlandezii vor pune probleme serioase jucatorilor sai: "Sint foarte multumit ca am trecut de Shelbourne si de faptul ca jucatorii mei s-au comportat bine in conditiile temperaturii foarte ridicate". Ucraineanul a adaugat ca "puteam decide meciul mai devreme, dar am primit gol pe o faza pe care am exersat-o indelung, motiv pentru care sint un pic suparat. Sper ca in partidele cu Rosenborg sa nu mai repetam aceasta greseala".

Aflind de esecul din campionat al norvegienilor, 1-5 cu Fredrikstad, tehnicianul celor din Ghencea a punctat: "Nu mai vreau sa aud cuvintul 'usor>>! Nu exista lucruri usoare!". Antrenorul irlandezilor, Pat Fenlon, a spus ca este mindru ca echipa sa a marcat, dar ca este "dezamagit de jocul fundasilor, care au gresit elementar, permitind Stelei sa inscrie goluri nespectaculoase!".

"Eram sigur ca va fi greu cu Shelbourne, stiam ca vor lupta pina in ultimul minut si sint foarte bucuros ca am reusit sa-i anihilam"
Oleg Protasov, antrenor Steaua

"Am avut in fata o echipa foarte buna, am avut o sansa la un moment dat, dar golul al treilea ne-a taiat elanul"

Pat Fenlon, antrenor Shelbourne
Fenlon acuza suporterii Stelei de rasism

La conferinta de presa de dupa partida, antrenorul lui Shelbourne, Pat Fenlon, a acuzat suporterii Stelei de rasism: "E inadmisibil ca la un asemena nivel cei doi jucatori de culoare din echipa noastra sa fie agresati verbal de catre suporterii Stelei. Sint chiar indignat". Si antrenorul Stelei s-a declarat impotriva manifestarilor de acest gen. Ziaristii irlandezi prezenti la conferinta au insistat pe acest subiect aproape la fel de mult ca si pe intrebarile legate de meci.
"Manifestari rasiste pe stadion la meciul din aceasta seara? Sincer, chiar n-am vazut asa ceva"
Mihai Stoica

Radoi si Bostina au iesit schiopatind

Capitanul Stelei, Mirel Radoi, s-a accidentat dupa ce a fost lovit la calcii de catre un adversar. Dupa meci, fundasul schiopata vizibil si a ajuns cu greu pina la masina sa, aflata in parcarea stadionului. Un alt jucator care a simtit pe propria piele duritatea britanicilor a fost mijlocasul Gabi Bostina, care avea glezna dreapta umflata. Cei doi sint sint incerti pentru meciul Stelei de simbata, de la Pitesti, din prima etapa a Diviziei A.

"Steaua a jucat mai prost decit in Supercupa"
La partida Stelei a asistat si Bjorn Hansen, unul dintre asistentii "principalului" lui Rosenborg Trondheim, Per Joar Hansen. "Desi au invins cu 4-1 pe Shelbourne, consider ca romanii au jucat mai bine in Supercupa cu Dinamo, cind au pierdut. Oricum, va fi o intilnire strinsa", a spus oficialul lui Rosenborg, care a urmarit evolutia ros-albastrilor si in partida pierduta de cei din Ghencea, 2-3, cu rivala din Stefan cel Mare.

"Steaua a meritat pe deplin victoria, deoarece este o echipa de clasa, care poate trece de Rosenborg"
Owen Heary, capitan Shelbourne

"Agresivitatea este arma lor. Au incercat si ei cite ceva, dar noi am fost mai buni"
Daniel Oprita

"Sintem dezamagiti, dar Steaua a fost mai buna. A avut posesie si multe ocazii de a inscrie. Daca marcam la 0-0, alta ar fi fost soarta partidei"
Jamie Harris, fundas Shelbourne

"Am vrut sa ma feresc de adversar, dar arbitrul mi-a dat al doilea cartonas galben pentru simulare. E pacat, pentru ca in dubla cu Rosenborg era nevoie de tot lotul"
Laurentiu Dinita


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.