Gruparea din Cotroceni s-a transformat in societate pe actiuni, fiind condusa de Constantin Iacov (30% - presedintele CA), Razvan Mihalache (30% - vicepresedinte executiv) si Gino Iorgulescu (33% - presedinte executiv)

FC National are ca obiectiv in noul sezon calificarea in cupele europene, a anuntat ieri presedintele clubului din Cotroceni, Gino Iorgulescu. Acesta a precizat ca FC National s-a schimbat din asociatie non-profit in societate comerciala (SC Fotbal Club National 2000 SA) pentru atragerea unor oameni care sa sprijine financiar aceasta grupare.

Actionariatul este format din Constantin Iacov, presedintele Consiliului de Administratie, si Razvan Mihalache, fiecare cu cate 30 de procente din pachetul de actiuni, Gino Iorgulescu (33 la suta) si alti sapte membri fondatori cu cate un procent. Razvan Mihalache are o firma care activeaza in domeniul articolelor de birotica, iar Constantin Iacov are afaceri in constructii, este actionar la mai multe firme din strainatate, dar se ocupa si cu investitiile la bursa si in imobiliare.

Structura organizatorica a noii societati arata astfel: presedinte al Consiliului de Administratie si director general al clubului - Constantin Iacov, membru in Consiliul de Administratie si presedinte al clubului - Gino Iorgulescu, membru in Consiliul de Administratie - Razvan Mihalache, vicepresedinte al clubului - Vasile Goga, consilier juridic - Eugen Preda, director financiar - Bertina Bugeanu, director administrativ - Janeta Radu, director marketing si relatii cu presa - Madalina Georgescu si organizator competitii - Cristian Ficleanu.

"Pana acum nu am avut legatura cu fotbalul si recunosc ca nu ma pricep. Sunt de mult timp un sustinator al lui FC National, dar, daca ma puneti, nu pot sa-i asez in teren pe jucatori. Eu ma voi ocupa strict de partea economica si pot sa spun ca acest club va avea un buget de trei milioane de euro. Suma nu este impresionanta deloc, tinand cont si de faptul ca aici intra si taxele, si impozitele pe care le vom plati la stat pentru sezonul 2005-2006. Oricum, la sfarsitul sezonului vrem sa fim primul club din Romania care publica bugetul de venituri si cheltuieli", a declarat Iacov.

Intrebat ce se va intampla cu datoriile pe care clubul le are catre BNR, proprietara bazei si a stadionului din Cotroceni, noul presedinte al Consiliului de Administratie, in varsta de 34 de ani, a raspuns: "Vom plati acele datorii, dar deocamdata nu am avut nici o intalnire cu reprezentantii BNR. Eu cred ca vom gasi o cale comuna pentru a rezolva aceasta problema, chiar daca din pacate legea nu ne permite sa reesalonam aceste datorii".

Printre obiectivele pe care si le propune noua societate se afla si atragerea publicului la meciurile echipei. "Chiar avem un program pentru acest lucru. Vrem sa achizitionam doua masini de clasa medie care vor fi acordate suporterilor prin tragere la sorti la finalul turului si returului", a explicat Iacov. Pana in prezent au fost facute 10 achizitii: portar - Florin Prunea, fundasi - Ducu Emil Minu, Samuel Jordan Shore, Nicusor Ovidiu Burca, Ciprian Costel Mozacu, mijlocasi - Zeno Bundea, Eugen Riosanu, Mircea Oprea, atacanti - Adrian Campeanu si Lopez Gonzalo Ucha. Roberto Landi, antrenorul echipei, a multumit clubului "bancar", care i-a oferit posibilitatea sa revina pentru a activa din nou in Romania.

"Avem un lot cu jucatori importanti, care imbina experienta cu tineretea", a spus Landi. Florin Prunea, 37 ani, care a parasit formatia greaca Xanthi, a mentionat la randul sau: "Am avut discutii cu mai multe echipe in aceasta vara, a aparut insa oferta de la FC National pe care am acceptat-o fara rezerve. Am aici doi ani de contract si chiar sper sa stau doi ani de zile. La toate echipele unde am fost, am terminat contractele in conditii bune, la fel se va intampla si la FC National. Pentru mine, performanta inseamna cat mai putine goluri primite si cat mai multe puncte".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.