CFR Cluj are nevoie de cel putin un egal in disputa cu lituanienii de la Zalgiris Vilnius pentru a se califica in finala Cupei UEFA-Intertoto

CFR Cluj este asta-seara in fata unei performante istorice: calificarea in finala unei cupe continentale oficiale! Dupa 2-1 in tur, la Vilnius, ardelenii trebuie sa-si onoreze statutul de favoriti si in returul semifinalei din Cupa UEFA-Intertoto, cu lituanienii de la Zalgiris, programat pe stadionul "CFR", de la ora 17.00. Este o ipostaza neobisnuita pentru "feroviarii" de langa Dealul Feleacului, care in tururile anterioare au intalnit echipe mai bine cotate.

Zalgiris Vilnius a sosit la Cluj-Napoca ieri, la ora 14.00, si a efectuat un antrenament cu portile inchise pe stadionul "CFR", de la ora 17.00.

Prudenta a luat locul optimismului

Dorinel Munteanu se afla in fata unei premiere. Fiind suspendat din cauza cumulului de cartonase galbene, "Munti" isi va dirija elevii de pe margine. Tehnicianul clujenilor a intrat, in urma cu doua zile, in posesia diplomei de antrenor "Pro", recunoscuta la nivel international.

Dupa ce, zilele trecute, a vorbit despre sperantele sale ca echipa sa faca un scor-fluviu cu balticii, Iuliu Muresan, presedintele clujenilor, si-a temperat ieri optimismul: "Ne aflam intr-o situatie putin complicata, deoarece Dorinel va lipsi de pe gazon, aportul lui fiind mereu esential. Din fericire, golgeterul din Intertoto, Tilinca, accidentat la mana pana ieri, va fi apt de joc, ceea ce nu poate decat sa ne bucure". Despre partida de astazi, Iuliu Muresan a opinat: "Este cel mai important meci al nostru de pana acum, pentru ca el inseamna unda verde spre mult-dorita finala. Vilnius e o echipa incomoda, jucatorii lituanieni sunt atletici, de cele mai multe ori apeleaza la un joc obstructionist, in forta".

Bilete intre 140.000 si 300.000 de lei

Despre sicanele la care echipa clujeana a fost supusa inaintea meciului-tur (lituanienii au refuzat, initial, sa le acorde viza fotbalistilor sarbi din lotul clujean), Iuliu Muresan a mentionat: "Noi vom fi la fel de ospitalieri cum am fost cu toate echipele din Europa care ne-au vizitat in aceasta campanie. Ne-am ambitionat si dorim sa aratam ca echipa noastra are fata de Europa din toate punctele de vedere".
Biletele pentru meci vor avea acelasi pret ca si pina acum, adica 300.000 de lei la tribuna zero, 200.000 de lei - la tribuna I si la tribuna a II-a si 140.000 de lei - la peluze.

Casele de pariuri au blocat meciul

Meciul CFR Cluj-Zalgiris Vilnius a fost blocat la casele de pariuri din tara. Motivul il constituie suspiciunile legate de corectitudinea cu care lituanienii isi vor apara sansele. "Dubla" Zalgiris-Aegaleo, din "sferturile" competitiei, a nascut mari semne de intrebare. Zalgiris s-a impus in Grecia cu 3-1, pierzand apoi, pe teren propriu, cu 3-2, dupa ce, la un moment dat, conducea cu 2-0! Lituanienii au incasat trei goluri in doar zece minute! S-a aflat apoi ca, la ambele meciuri, s-au mizat sume imense la casele de pariuri pe victoria oaspetilor.

Prin Cluj circula ieri zvonul ca niste persoane ar fi vrut sa parieze un milion de euro pe infrangerea Clujului! In acelasi timp, la Vilnius, agentiile au refuzat clienti care doreau sa mizeze sume importante pe victoria oaspetilor! Informatiile s-au raspandit repede, iar casele de pariuri au scos meciul de pe lista, trecandu-l in categoria celor dubioase!


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.