Luni dupa-amiaza Steaua a anuntat redactia Gazetei Sporturilor ca reporterii nostri nu vor primi acreditari pentru meciurile pe care ros-albastrii le vor disputa in Ghencea in sezonul 2005-2006. Ignorind embargoul impus de Gigi Becali si Mihai Stoica, Gazeta va continua sa informeze corect suporterii Stelei si sa le livreze informatii exclusive. Astazi, ei pot citi in detaliu contractul antrenorului Oleg Protasov, act semnat in urma cu o luna dupa negocieri care au durat aproape doua saptamini.

Surse din anturajul echipei, dar si apropiati ai tehnicianului ucrainean au dezvaluit clauzele financiare existente intre Steaua si Protasov, clauze care fac din Oleg de departe cel mai bine platit antrenor din fotbalul romanesc, avind un contract anual de 180.000 de euro. De asemenea, bonusurile pentru atingerea obiectivelor sint substantiale, el avind promisi nu mai putin de 150.000 de euro daca Steaua se va califica in grupele Ligii Campionilor.
2 ani este perioada pentru care Protasov a semnat cu Steaua, contractul sau urmind sa expire pe 30 iunie 2007

"I-am facut super-contract lui Protasov. Daca isi va indeplini toate obiectivele, va cistiga intr-un an mai mult decit a facut-o Mourinho in sezonul cind a luat Liga Campionilor cu FC Porto"
Gigi Becali

Ar putea lua o jumatate de milion de euro intr-un singur an

In cazul in care Steaua va reusi sa-si atinga toate obiectivele, cistigarea titlului si a Cupei Romaniei, plus accederea in grupele Ligii Campionilor, Oleg Protasov va cistiga extrem de bine in Ghencea. Pe linga contractul de 180.000 de euro, el va mai incasa 75.000 bonus pentru cucerirea celor doua trofee interne, apoi 150.000 de euro pentru performanta din Champions League, la care s-ar adauga banii din primele din Divizia A, aproximativ 60.000 de euro, daca Steaua va avea cam acelasi parcurs ca si in precedenta editie a campionatului. Ar rezulta un total de 465.000 de euro, cistigati in 11 luni, perioada 1 iulie 2004-1 iunie 2005, adica o medie de 42.200 de euro pe luna!

Despagubire egala cu prima de calificare in Liga Campionilor

Una dintre clauzele cele mai interesante ale contractului este cea referitoare la despagubirea pe care Protasov o va primi in cazul in care va fi demis. Spre exemplu, daca in aceasta seara Steaua ar pierde calificarea in turul trei preliminar al Ligii Campionilor si ar iesi din cupele europene, iar Gigi Becali l-ar da afara, Protasov va incasa 40 la suta din suma pe care o mai are de primit pina la finalul contractului. Astfel ucraineanul ar lua 140.000 de euro, in conditiile in care bonusul pentru accederea in grupele Champions League este de 150.000 de euro.
"M-am inteles cu Steaua din prima zi de negocieri, dar am semnat abia dupa o saptamina. Asa se intimpla cind faci un contract cu multe clauze financiare, trebuie sa fii atent la orice amanunt"
Oleg Protasov


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.