Jackie Chan, vedeta artelor martiale de la Hollywood, vrea ca wushu (kung-fu) sa fie recunoscut drept sport oficial in cadrul Olimpiadelor.
Starul din Karate Kid, care si-a demonstrat aptitudinile in arte martiale in mai multe filme blockbuster, a spus ca a inceput sa practice acest sport de mic copil si unele miscari inca se regasesc in activitatile sale zilnice, potrivit presei de stat chineze, citata de AFP.

"Imi place foarte mult wushu si mi-ar placea sa-l vad inclus in viitoarele Jocuri Olimpice", a spus Chan, aflat la Beijing pentru a inregistra o melodie pentru un viitor eveniment sportiv cu lupte. Chan a recunosut ca multiplele stiluri de lupta si scoli de kung fu vor face foarte grea realizarea visului olimpic. "Este greu ca wushu sa lase o impresie coerenta publicului international", a spus el.

Potrivit Contactmusic.com, Comitetul Olimpic International recunoaste wushu ca sport, dar nu l-a inclus ca proba oficiala la Jocurile Olimpice, spre deosebire de alte arte martiale asiatice, precum taekwondo si judo. Cu toate acestea, Comitetul a permis organizarea unui turneu international de wushu in paralel cu Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.