Americanul Andre Agassi a revenit saptamana trecuta in circuitul ATP dupa o absenta de doua luni, cauzata de niste probleme cu nervii sciatici, care l-au facut sa se retraga in primul tur de la Roland Garros. Turneul de la Los Angeles, pe care yankeul il mai castigase in trecut de trei ori, era privit de el mai mult ca un test de verificare inainte de US Open, unde a jucat de-a lungul carierei cinci finale, dintre care a castigat doua. A ajuns insa in ultimul act, unde s-a impus in fata luxemburghezului Gilles Muller, cu 6-4, 7-5. 90 de minute i-au fost de ajuns lui Agassi pentru a trece de jucatorul de 22 de ani.

A fost primul lui turneu castigat in acest an, americanul devenind astfel al patrulea jucator de peste 30 de ani care se impune intr-un concurs ATP, dupa australianul Wayne Arthurs (Scottsdale), danezul Kenneth Carlsen (Memphis) si britanicul Greg Rusedsky (Newport). "Este minunat sa imi aduc aminte ce senzatii imi poate produce tenisul. Singurul lucru la care ma gandesc acum este jocul pe care il practic, nu accidentarea mea. Corpul imi raspunde, recuperarare merge bine", a declarat el dupa finala.

Castiga anual din publicitate peste 25 de milioane de dolari

Desi are 35 de ani, Andre Agassi este pe locul sase in ierarhia ATP Entry Ranking. El este singurul jucator de peste 30 de ani aflat in top zece. Agassi este unul dintre cei mai iubiti jucatori din circuitul ATP, dar si cel mai bogat aflat in activitate, el castigand, pana acum, pe terenurile de tenis 29.874.275 de dolari. Doar Pete Sampras, marele lui rival din anii '90, a adunat mai multi bani numai din tenis. Pe langa veniturile din turnee, in conturile lui Agassi intra foarte multi bani din contractele de publicitate. Peste 25 de milioane de dolari anual primeste Agassi din vanzarea imaginii sale, fiind jucatorul de tenis cu cele mai mari contracte.

Andre Kirk Agassi

Data nasterii: 29 aprilie 1970
Nationalitate: american
Rezidenta: Las Vegas, SUA
Inaltime: 1,80 m
Greutate: 80 kg
In circuitul ATP din 1986
Titluri ATP la simplu: 60
Bani castigati din tenis: 29.874.275 USD
Titluri de Grand Slam: 8 - Australian Open 4 (1995, 2000, 2001, 2003), Roland Garros 1 (1999),
Wimbledon 1 (1992), US Open 2 (1994, 1999)


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.