Incepand din aceasta vara Asociatia Romana de Minifotbal va demara campionate de minifotbal in alte cinci judete noi ale tarii: Harghita (Miercurea-Ciuc), Vrancea (Focsani), Bihor (Oradea), Suceava (Suceava) si Ilfov (Buftea). Cu aceste noi judete pe harta minifotbalului, ARM isi continua strategia sa de promovare a minifotbalului pentru amatori in Romania, indiferent de varsta practicantilor.

In acest moment minifotbalul se bucura de cea mai mare reprezentativitate in Ardeal, unde Asociatia Romana de Minifotbal este prezenta in toate judetele cu exceptia Bistritiei-Nasaud. Acelasi lucru se intampla si in zona Moldovei, exceptia reprezentand-o judetul Vaslui, potrivit unui comunicat de presa.

Sudul tarii sufera din acest punct de vedere destul de mult, de abia de anul trecut ARM a reusit sa demareze un campionat de minifotbal in Craiova, reprezentanta Olteniei la Turneul National de Minifotbal reusind chiar la prima participare sa joace finala pe care a pierdut-o in extremis la loviturile de departajare. Toate acestea sunt motive pentru care toata atentia ARM va fi indreptata in aceasta perioada spre dezvoltarea minifotbalului in toate zonele Romaniei.

„Istoria minifotbalului ne trimite la sportul pe care il practicam cu totii sub forma unei miute in curtile scolilor sau in parcarile dintre blocuri, cu porti formate din doua pietre mai mari, indiferent de varsta”, a declarat Razvan Burleanu, presedintele Asociatiei Romane de Minifotbal.

Astazi, minifotbalul a schimbat curtea scolii cu terenurile dotate cu gazon sintetic si instalatii de nocturna, farmecul si pasiunea ramanand insa aceleasi. In acest moment ARM organizeaza si doua turnee finale la care participa cele mai bune echipe din campionatele locale afiliate. Astfel castigatoarea de la nivel local participa la Turneul National de Minifotbal – Liga Bergenbier, castigatoarea de anul acesta fiind recompensata cu posibilitatea participarii in Italia la un meci de fotbal al lui Cristi Chivu care si anul acesta a dat lovitura de incepere la Turneul National.

Castigatoarele cupelor sau ocupantele locului doi de la nivel local participa la Cupa Romaniei la Minifotbal, competitie la care anul acesta, organizata la Zalau, s-a calificat si Nationala Artistilor care a reusit sa depaseasca chiar faza grupelor, Kamara si Andrei de la trupa Alb Negru si Aurelian Temisan fiind cei mai sustinuti din tribune.

Citeste si:
Mai poate fi oprită FCSB? Situație fără precedent în noul format al...
Mai poate fi oprită FCSB?...

Pentru 2011 Asociatia Romana de Minifotbal va continua sa dezvolte proiecte noi si isi propune chiar sa organizeze inclusiv un turneu european de minifotbal in Romania, dar si constituirea unei echipe nationale de minifotbal si angrenarea acesteia in competitiile internationale.

Chivu sustine minifotbalul in Romania


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.