Nadia Comaneci vobeste intr-un interviu pentru Romania Libera despre situatia sportului din Romania, despre promovarea turistica si despre cum era urmarita de securitate in periada comunista.

Nadia Comaneci sustine ca sitatia sportului in Romania sta prost din cauza mentalitatii partinitlor care nu realizeaza cat de importanta este o activitate sportiva si cate „compensatii” ai daca faci sport de performanta.

Este si din cauza mentalitatii, la noi nu sunt inca destui parinti care sa inteleaga de ce e bine sa faci sport. Ca sa ajungi undeva, nu numai in sport, ai nevoie de repetitii, repetitii, repetitii”, a declarat fosta sportiva.

  • Securitatea si Turismul

R.L.: Inainte sa plecati din Romania erati probabil urmarita de Securitate. Ati avut curiozitatea sa cititi dosarul intocmit pe numele dvs. de ofiterii Securitatii?
N.C.: Nu. Nici nu l-am cerut, nu intentionez sa-l cer si nici nu stiu daca exista. Cred ca e si distrus deja, dupa cate am auzit.

R.L.: Ministerul Turismului v-a invitat din nou sa promovati Romania?
N.C.: Da, noi - eu, Hagi si Ilie Nastase - am mai facut un clip care s-a difuzat anul trecut la CNN si Eurosport, care stiu ca a fost foarte bine primit in strainatate.

R.L: Va pregatiti pentru altul?
N.C.: Nu stim inca, dar trebuie sa facem si noi ceva. Daca nu esti permanent prezent in media, lumea te uita. De cand am concurat la Montreal sunt 34 de ani, inca am norocul sa fiu recunoscuta in intreaga lume, incercam sa promovam, dar trebuie sa se miste cineva si de aici mai mult.

Cititi interviul in intregime in Romania Libera.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.