Delegatia Romaniei nu a cistigat nici o medalie la CM de natatie de la Montreal. Cel mai aproape de podium a fost Razvan Florea, la trei sutimi de locul 3, la 200 m spate.

Razvan Florea - locul patru la 200 m spate, Camelia Potec - locul cinci la 800 m liber si nationala masculina de polo - locul 6 in clasamentul pe echipe sint ultimele rezultate ale romanilor la Campionatele Mondiale de polo de la Montreal, care consfintesc esecul delegatiei noastre la actuala editie, cele doua saptamini de concurs neaducindu-ne nici o clasare pe podium.

Infrinti de Spania

Cel mai aproape de o medalie a fost Razvan Florea, care a ratat bronzul cu doar trei sutimi, intr-o cursa foarte rapida, al carei ritm a fost impus de americanul Aaron Peirsol, care cu timpul de 1:54.66 a stabilit un nou record mondial, el imbunatatindu-si cu opt sutimi cea mai buna performanta mondiala pe care o stabilise in 12 iulie 2004, la Long Beach. In schimb, Camelia Potec a fost total rupta de plutonul fruntas la 800 m liber, ea terminind cu aproape zece secunde in spatele cistigatoarei medaliei de aur, Kate Ziegler (SUA), dar si cu patru secunde inaintea ultimei clasate. La polo, elevii lui Vlad Hagiu au pierdut greu, cu 8-9 (2-2, 1-3, 2-2, 2-1), disputa pentru locul cinci, in fata reprezentativei Spaniei, in timp ce titlul a fost cistigat de Serbia-Muntenegru care, gratie celor patru goluri marcate de Danilo Ikodinovic, si-a luat revansa in fata Ungariei, care o batuse in finala olimpica, si a invins cu 8-7. Cel mai bun jucator al turneului a fost declarat sirbul Aleksandar Sapic, iar cel mai bun portar, germanul Alexander Tchigir.

Phelps si-a ratat obiectivul

In total, la Montreal au fost doborite sapte recorduri mondiale, in reuniunea de ieri-noapte una dintre vedete fiind americanul Ian Crocker (foto), care si-a imbunatatit cel mai bun rezultat la 100 m fluture. El a condus cursa de la un capat la altul si a oprit cronometrul la 54’’46, cu 36 de sutimi mai devreme decit o facuse anul trecut la Long Beach, in preselectia pentru JO de la Atena. Dincolo de record este de observat ca el l-a invins pe detinatorul titlului olimpic, Michael Phelps, sosit al doilea, caruia i-a spulberat visul de a egala recordul de sase titluri cucerite la aceeasi editie a CM, stabilit de Ian Thorpe. "Cind concurezi impotriva lui Phelps trebuie sa te asiguri ca vei stabili un record pentru a invinge", a spus americanul din Portland, care a cistigat titlul mondial si in 2003, la Barcelona.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.