Germanul Michael Schumacher (Ferrari) a ratat sansa de a obtine prima sa victorie in acest an in Campionatul Mondial de Formula 1. Ieri, pe circuitul de la Hungaroring, unde s-a desfasurat Marele Premiu al Ungariei, finlandezul Kimi Raikkonen (McLaren) si-a trecut in cont al patrulea succes al sezonului.

Schumacher a realizat sambata cel mai bun timp al calificarilor, asigurandu-si "pole-position-ul" pentru prima oara in acest sezon. Germanul a rezistat in fotoliul de lider pana in turul 35, cand Raikkonen a reusit sa iasa de la boxe pe primul loc. "Schumi" n-a mai putut sa tina pasul cu Raikkonen, care a trecut linia de sosire cu 35 de secunde inaintea campionului mondial "en titre".

Debut cu stangul

Fernando Alonso (Renault), liderul la zi in clasamentul general al pilotilor, a avut un start cu ghinion, fiind nevoit sa intre la boxe chiar in primul tur pentru inlocuirea unei aripi deteriorate in urma unei coliziuni cu germanul Ralf Schumacher (Toyota). Iesit de la boxe pe locul 17, Alonso a petrecut restul cursei chinuindu-se sa ajunga pe o pozitie care sa-i aduca puncte. Eforturile sale n-au dat roade, ibericul terminand cursa de la Hungaroring pe pozitia a 11-a.
Urmatoarea etapa din Campionatul Mondial este Marele Premiu al Turciei, programat pe 21 august, la Istanbul.

Clasamentul cursei

1. KIMI RAIKKONEN (Finlanda/McLaren-Mercedes) 10 p
2. Michael Schumacher (Germania/Ferrari) 8
3. Ralf Schumacher (Germania/Toyota) 6
4. Jarno Trulli (Italia/Toyota) 5
5. Jenson Button (Marea Britanie/BAR-Honda) 4

Clasamentul general al pilotilor

1. FERNANDO ALONSO (Spania) 87 p
2. Kimi Raikkonen (Finlanda) 61
3. Michael Schumacher (Germania) 55
4. Jarno Trulli (Italia) 36
5. Juan Pablo Montoya (Columbia) 34

Clasamentul constructorilor

1. RENAULT 117 p
2. McLaren 105
3. Ferrari 86
4. Toyota 68
5. Williams 52
6. Red Bull 24
7. BAR-Honda 20
8. Sauber 14
9. Jordan 11


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.