Etapa a 15-a a Turului Frantei la ciclism, Parmiers - Bagneres de Luchon (187,5 km), a doua din Muntii Pirinei, a produs luni schimbari majore la varf: rutierul francez Thomas Voeckler (BBox Boygues Telecom) castigand-o.

Alberto Contador si-a adjudecat la final tricoul galben in urma unui ghinion teribil al principalului adversar, Andy Schleck, caruia i-a sarit lantul de la bicicleta, scrie ProSport.ro.

Pe locul doi s-a clasat italianul Alessandro Ballan (BMC), urmat de spaniolul Aitor Perez Arrieta (Servetto), ambii sosind la un minut si 20 de secunde fata de invingator.

In alta ordine de idei, tricoul verde al liderului clasamentului pe puncte i-a revenit italianului Alessandro Petacchi (Lampre), cel alb cu buline rosii, al celui mai bun catarator, francezului Anthony Charteau (Bouygues Telecom), iar tricoul alb, al celui mai bun tanar, a fost obtinut de luxemburghezul Andy Schleck.

Etapa a 16-a a Turului Frantei se va disputa pe distanta de 199,5 kilometri, intre localitatile Bagneres de Luchon si Pau. Rutierii vor avea de infruntat patru catarari importante, dintre care doua de categoria I si doua de categorie speciala, mai noteaza ProSport.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.