Singura medalie de aur cucerita de Romania la editia din acest an a Cupei Mondiale de gimnastica, competitie gazduita de orasul englez Birmingham, a fost la barna. Cea care a reusit aceasta performanta, Catalina Ponor, tripla campioana olimpica de la Atena, a prezentat cu binecunoscuta-i siguranta un exercitiu din nota zece pentru care a primit 9,725 si a urcat pe prima treapta a podiumului. O prestatie foarte buna a avut-o si Alexandra Eremia, cealalta romanca din concursul de la barna, care a fost notata cu 9,612 si a impartit pozitia secunda cu chinezoaica Li Ya. La sol, Catalina Ponor nu a reusit sa o intreaca insa pe principala favorita la medalia de aur, brazilianca Diane Dos Santos. Reprezentanta noastra a obtinut 9,625 si s-a clasat a doua dupa sud-americanca, notata cu 9,725.

In intrecerile masculine din ultima zi a Cupei Mondiale, cel mai bun rezultat l-a obtinut Marius Urzica, locul al treilea la paralele. Gimnastul nostru a prezentat la Birminghan un exercitiu extrem de complicat, pe care il pregateste de cativa ani si cu care are ambitia sa cucereasca o medalie intr-o competitie internationala de anvergura, pentru care a primit o nota foarte buna, 9,737. Marius Urzica a fost insa devansat de slovenul Mitja Petkovsek (9,787) si de chinezul Xu Huang (9,762). La sarituri, unde a fost medaliat cu argint la JO de la Atena, Marian Dragulescu a avut o prestatie sub asteptari. Cu nota 9,475 primita, Dragulescu a impartit locul al 6-lea cu polonezul Leszek Blanik.

Chiar daca in finala Cupei Mondiale de la Birmingham nu a resit sa cucereasca nici o medalie de aur, in clasamentul mondial Marian Dragulescu continua sa fie lider gratie punctajelor foarte bune acumulate pana acum. De putina vreme in prim-planul gimnasticii mondiale, Catalina Ponor ocupa doar pozitia a 7-a, fiind cel mai bine clasata gimnasta romanca, iar urmatoarea reprezentanta a noastra, Daniela Sofronie, se afla pe locul 14.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.