Orgii sexuale la Madrid, fotografii compromitatoare si fapte de coruptie, schema unui santaj asupra directorului Electrica, cu ajutorul intermediarului Cornel Dinu.

Corneliu Stan, fost director general al Electrica, sustine ca i-a oferit unui partener de afaceri, Tonea Chiriac (53 de ani), aproximativ un milion de euro, pentru ca acesta sa nu divulge escapadele sale amoroase. La acea vreme, cei doi se invarteau in cercurile oamenilor de fotbal, precum administratorul delegat al echipei Dinamo, Cornel Dinu, sau impresarul Victor Becali.

Santajul isi are originea intr-o schema financiara frauduloasa pusa la punct de Tonea: prin societatea EDM pe care o controla, acesta vindea produse scumpe si nevandabile firmei oradene Anpero - administrata de un anume Petru Chis. La randul sau, Petru Chis urma sa-si recupereze banii din lucrari incredintate de catre Electrica.

„Tonea mi-a spus in mod expres ca imi va face mult rau, ca are fotografii compromitatoare pe care le va prezenta la serviciu si pe internet in cazul in care eu nu platesc marfa pe care el sustine ca a livrat-o la Oradea lui Petru Chis, ori sa-i incredintez lucrari lui Chis. Astfel, traind intr-o stare permanenta de hartuire, intimidare, stres si santaj, nu am mai putut sa suport tensiunea si am cedat, m-am imprumutat si i-am dat lui Tonea o transa de 100.000 de euro in luna septembrie 2008", se mai plange Stan.

Directorul sustine ca Tonea a continuat cu intimidarile, fiind obligat astfel sa-i mai plateasca in total suma de 910.000 de euro. Ulterior insa, acesta s-a decis sa sesizeze DNA in legatura cu santajul. Tonea a fost prins in flagrant si arestat la 1 iunie 2010, cand a primit suma de 30.000 de euro de la Stan.

  • "Tranzactie" mediata de Cornel Dinu

Corneliu Stan sustine faptul ca l-a cunoscut pe Tonea Chirac in anul 2003, acesta fiindu-i prezentat de Cornel Dinu, la un meci disputat de echipa Dinamo. De altfel, conform interceptarilor telefonice, Cornel Dinu a intervenit in mai multe randuri pe langa Stan, pentru a-i da banii lui Chirac.

Cititi mai multe in Adevarul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.