Echipa natioanala a Germaniei a trecut, sambata seara, la Port Elisabeth, de Uruguay, scor 3-2, in finala mica a Campionatului Mondial si a terminat competitia pe locul 3.

Oscar Tabarez a anuntat ca acest joc este foarte important pentru uruguayeni si, tocmai de aceea, a trimis pe teren cel mai bun "prim 11", singurul absent de marca fiind fostul jucator al lui CFR Cluj, Alvaro Pereira.

De partea cealalta, Joachim Loew a avut numeroase probleme din cauza unui val de raceala si nu a putut sa ii foloseasca pe capitanul Philim Lahm, pe Miroslav Klose, dar l-a menajat si pe portarul titular, Neuer, scrie NewsIn.

  • Uruguay a ajuns in finala mica, dupa ce a pierdut partida din semifinale cu Olanda, scor 2-3. Pana atunci, "celestii" mai jucasera cinci meciuri in care au obtinut urmatoarele rezultate: 0-0 cu Franta, 3-0 cu Africa de Sud, 1-0 cu Mexic, 2-1 cu Coreea de Sud si 6-3 cu Ghana (dupa penalty-uri).
  • In ceea ce o priveste pe Germania, aceasta a fost invinsa in penultimul act al turneului final de Spania, scor 0-1, desi parea favorita dupa rezultatele anterioare. Pana atunci, "panzerele" mai inregistrasera patru victorii, cu Australia (4-0), Ghana (1-0), Anglia (4-1) si Argentina (4-0), dar si un esec, cu Serbia (0-1).

Dupa reusitele din acest joc, Diego Forlan si Thomos Muller au ajuns la cota 5 la acest turneu final si i-au egalat in clasamentul golgheterilor pe David Villa (Spania) si Wesley Sneijder (Olanda), dar cei din urma au sansa sa se distanteze pentru ca vor evolua in finala mondialului.

  • Germania a jucat pentru a doua oara consecutiv finala mica a unui turneu final, dupa cea din 2006. La competitia organizata atunci chiar de ei, nemtii au terminat pe locul 3 dupa ce au invins reprezentativa Portugaliei, scor 3-1.

Ultimul meci de la Campionatul Mondial din Africa de Sud, primul din istorie de pe "Continentul Negru", este programat in seara aceasta de la ora 21:30, intre Olanda si Spania. Cele doua formatii vor juca cu titlul mondial pe masa, fiecare dintre ele avand sansa se se impuna la un turneu final pentru prima data in istorie.

Componenta echipelor:

Uruguay:
Muslera - Fucile, Godin, Lugano, Caceres - M. Pereira, Rios, Perez (Gargano 77), Cavani (Abreu 89) - Forlan, Suarez. Antrenor Oscar Tabarez.

Germania: Butt - Aogo, Mertesacker, Friedrich, Boateng - Khedira, Jansen (Kroos 81) - Muller, Schweinstenger, Ozil (Tasci 90+2) - Cacau (Kiessling 73). Antrenor Joachim Loew.

Citeste si:
Romania s-a calificat in grupele principale ale Campionatului Mondial
Nationala feminina de handbal...

Stadion: Nelson Mandela Bay; Spectatori: 45.000

Arbitri: Benito Archundia (Mexic) - Hector Vergara (Canada), Marvin Torrentera (Mexic)

Cum s-au marcat golurile:

0-1, min. 19: Schweinstenger a sutat puternic de la circa 25 de metri, Muslera a respins balonul in fata, iar Muller, aflat in pozitie regulamentara, a impins mingea in plasa din 6 metri;

1-1, min. 28: Uruguayenii au recuperat foarte bine o minge la mijlocul terenului, Suarez i-a pasat in stanga lui Cavani, iar acesta a marcat cu un sut la coltul lung, pe langa portarul Hans Jorg Butt;

2-1, min. 51: Diego Forlan a marcat cu un sut din vole, de la marginea careului mare, la care portarul nemtilor nu a avut replica;

2-2, min.57: Boateng a centrat de pe partea dreapta, iar Jansen a profitat de o desincronizare a fundasilor sud-americani si a inscris cu o lovitura de cap din 4 metri;

Citeste si:
Romania a invins Uruguay, scor 40-0, in al doilea meci de la World...
Romania a invins Uruguay,...

2-3, min, 82: Khedira l-a invins pe Muslera cu o lovitura de cap din apropierea portii, dupa ce uruguayenii au balbait mingea in propriul careu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.