Sport 7 Iulie 2010 23:18
Portocala mecanica a reusit sa treaca de gruparea sud-americana si s-a calificat pentru a treia oara in finala Campionatului Mondial.

In 1974 si 1978, Olanda pierdea doua finale consecutive la Mondiale, in fata Germaniei, respectiv Argentinei, iar acum se afla din nou la un pas de marele trofeu, dupa ce a invins Uruguayul, scor 3-2.

Olandezii au deschis scorul in minutul 18 din sutul lui Van Bronckhorst iar cu patru minute inainte de sfarsitul primei reprize Uruguayul egaleaza prin sutul lui Forlan de la aproape 30 de metri.

Dupa pauza, olandezii se mobilizeaza si inscriu doua goluri, primul in minutul 71 din sutul lui Sneijder si doua minute mai tarziu Roben reuseste sa inscrie golul victoriei.

In minutul doi din prelungiri, uruguayenii incep din nou sa spere la finala, dupa ce Pereira inscrie un gol specatculos insa timpul nu a fost de ajuns pentru Uruguay ca sa trimita meciul in prelungiri.

Creditata cu cele mai mici sanse dintre echipele sud-americane, reprezentativa Uruguayului a reusit sa ajunga pana in semifinale si va primii din partea FIFA o prima de 18 milioane de euro.

Echipele de start:

Olanda: Stekelenburg - Boulahrouz, Heitinga. Mathijsen, Bronckhorst - V.Bommel, De Zeeuw - Robben, Sneijder, Kuyt - Van Persie.
Antrenor: Bert Van Marwijk

Uruguay:
Muslera - M.Pereira, Godin, Victorino, Caceres - Perez, Gargano, Arevalo Rios, A. Pereira - Cavani, Forlan.
Antrenor: Oscar Tabarez


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.