Vazuta ca o favorita a castigarii trofeului, echipa lui Maradona a fost ingenunchiata de reprezentanta Germaniei. Cu un scor de 0-4, nemtii pleaca in semifinale.

Germania a inceput meciul in forta, nelasandu-se impresionata de Messi si compania si a deschis rapid scorul, in minutul 3, prin Thomas Muller, dupa o centrare perfecta trimisa de Schweinsteiger.

Friedrich si compania au intrat cu avantaj la pauza, iar argentinienii pareau mai lucizi in startul reprizei a doua. A fost doar o iluzie insa. Presati de handicapul de pe tabela, argentinienii au inceput sa comita tot mai multe greseli si sa piarda tot mai multe baloane. Nemtii au punctat pentru 2-0 in minutul 68, dupa un contraatac la finalul caruia Podolski a pasat in gura portii pentru Klose, care a inscris.

Germania a simtit ca poate ingenunchia Argentina si n-a ezitat! Arne Friedrich, fundasul care nu marcase niciodata pentru nationala, a inscris dupa o actiune a lui Bastian Schweinsteiger. 7-le nemtilor a executat un corner prin care Friedrich a ridicat avantajul la 3-0.

Acelasi Klose e a reusit "dubla" in minutul 89 si a definitivat scorul: Argentina- Germania : 0-4 .

Componenta echipelor:

Argentina: Romero - Otamendi, Demichelis, Burdisso, Heinze - M. Rodriguez, Mascherano, Di Maria - Higuain, Messi, Tevez. Antrenor: Diego Maradona.

Germania: Neuer - Lahm, Mertesacker, Friedrich, Boateng - Muller, Khedira, Ozil, Schweinsteiger, Podolski – Klose. Antrenor: Joachim Loew.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.