Nationala de polo a Romaniei a fost eliminata de vicecampioana olimpica, Serbia, in sferturile Mondialelor de natatie, dar in majoritatea timpului s-a ridicat la nivelul valoric al adversarilor.

Numai ghinionul a impiedicat nationala Romaniei sa se califice in semifinalele competitiei de polo a Campionatelor Mondiale de natatie de la Montreal. Chiar daca au jucat impotriva vicecampioanei olimpice, Serbia-Muntenegru, poloistii nostri s-au agatat de fiecare minge si au pastrat in permanenta echilibrul in apa si pe tabela de marcaj, invingatoarea stabilindu-se la capatul unui final incandescent.

Incendiu in bazin

Cu 56 de secunde inainte de sfirsitul timpului regulamentar, cind romanii erau condusi cu 9-8, sirbii au cerut time-out, fapt care a determinat proteste puternice din partea antrenorului Vlad Hagiu, care s-a ales cu un cartonas galben, dupa ce a catalogat drept neregulamentara intreruperea meciului. Imediat dupa reluare, Sapic a marcat al patrulea sau gol, stabilind si scorul cu care s-a incheiat partida: 10-8 pentru Serbia-Muntenegru. Acelasi Aleksandar Sapic (1,91 m) fusese incapabil sa arunce mingea spre poarta in ultimele secunde ale finalei olimpice, astfel ca Ungaria a luat aurul.

"Sintem printre cei mai buni din lume"

In ceea ce-i priveste pe jucatorii romani, cel mai bun marcator al nostru in meciul de marti noapte Edward Andrei Dina (4 goluri), a spus: "A fost un meci dificil, dar de un nivel ridicat. Nu ne-a fost teama de Serbia-Muntenegru. Am avut o sansa de a ne califica in semifinale, dar am ratat-o. Sintem totusi bucurosi ca ne aflam printre cele mai bune opt echipe ale lumii".

Concluzia antrenorului Hagiu a fost si ea pozitiva: "Cred ca am dovedit faptul ca echipa Romaniei este acum una dintre cele mai bune din lume. Am jucat bine cu Serbia si am incercat sa ne calificam, dar am intilnit o formatie foarte buna. Consider insa ca, daca aveam un pic de noroc, ne puteam califica". Romania a ramas sa joace in aceasta noapte pentru locurile 5-8, impotriva Rusiei, in timp ce in semifinale Serbia joaca impotriva Croatiei, iar Ungaria cu Grecia.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.