Campioana Italiei vine sa dispute un meci amical in Romania

Poli Timisoara continua sa tina capul de afis al fotbalului romanesc prin mutarile spectaculoase pe care conducerea clubului le realizeaza aproape in fiecare zi. Ultima lovitura va eclipsa agitatia granzilor din Capitala si este unicat pentru Romania: aducerea campioanei Italiei, Juventus Torino, la Timisoara, pentru un meci amical! Evenimentul va avea loc miercuri, 3 august, Poli si Juve urmand sa se infrunte pe stadionul "Dan Paltinisanu".

E o formidabila lovitura de imagine data de timisoreni. Dupa ce au luat caimacul transferurilor in Divizia A si au organizat cel mai mare eveniment caritabil al anului, meciul Romania ‘94-Brazilia ‘94, "violetii" aduc acum langa Bega cea mai galonata echipa care a trecut dupa revolutie prin tara pentru un meci amical. Paradoxul intregii afaceri este ca tot acest miracol banatean a fost cladit pe bani controversati, obtinuti de niste oameni de afaceri acum anchetati de procurori pentru "tunurile" date, printre altele, la RAFO Onesti.

Italienii vin cu prima echipa

Partida Poli-Juve se va disputa de "Ziua Timisoarei", serbare fixata de autoritatile locale miercuri. Sponsorul "alb-violetilor", Balkan Petroleum, le-a facut italienilor oferta in urma cu cinci zile, iar torinezii si-au dat acceptul ieri. Astfel, startul pentru editia 2005-2006 a Diviziei A, in care Poli si-a depus candidatura la titlu, incepe cu un meci de vis impotriva noii echipe a lui Mutu. "Pentru jucatorii mei, meciul cu Juve va fi un test extraordinar, pentru ca vor intalni unii dintre cei mai buni fotbalisti din lume. Dupa acest meci, probabil ca isi vor privi altfel adversarii", a declarat ieri Olaroiu.

Juventus Torino va deplasa la Timisoara tot lotul pe care-l are la dispozitie antrenorul Capello. "Batrana doamna" va alinia impotriva timisorenilor - conform acordului cu gazdele - cea mai buna echipa.

Distractia costa 100.000 de euro

Conducatorii timisorenilor n-au dezvaluit suma pentru care Juventus a acceptat sa vina la Timisoara. "A costat cam cat am fi dat pentru a aduce un jucator foarte bun. Va vom spune la final", a promis Rosianu. Surse apropiate celor de la BKP ne-au deconspirat ca suma pentru care alb-negrii au acceptat amicalul depaseste 100.000 de euro. Poli este primul club din Romania care preia modelul formatiilor occidentale, de a organiza meciuri cu adversari celebri la prezentarea echipei dinaintea startului in sezonul oficial.

Pilele "Briliantului"

Deocamdata nu s-au stabilit amanuntele referitoare la programul fotbalistilor italieni si nici pretul biletelor, fiind batuta in cuie doar ora de disputare a meciului: 21.45. Urmeaza sa se negocieze transmiterea jocului cu un canal de televiziune din tara. In Italia, intalnirea va fi transmisa de "Sky".

Se pare ca un cuvant in disputarea meciului a avut si Adrian Mutu, care a fost intrebat de oficialii lui Juve cat de serioasa e oferta. "Le-a spus ce reprezinta in acest moment fotbalul timisorean in Romania. Chiar m-a sunat azi-dimineata (n.r. - ieri) sa ma anunte si el ca vine Juve. Sper sa facem miercuri o buna propaganda fotbalului de aici", afirma "Oli".

Cele mai spectaculoase intariri

Implicarea celor de la Balkan Petroleum, in urma cu sapte luni, a adus renasterea fotbalului timisorean, care de atunci s-a intarit permanent, intr-un ritm de-a dreptul incredibil pentru Romania. Noii patroni l-au angajat mai intai pe antrenorul Cosmin Olaroiu. Au urmat Viorel Moldovan, Cosmin Contra si contingentul de la FC National: Gigel Coman, Caramarin, Popa si Canu. In aceasta vara, timisorenii si-au reluat ofensiva, aducandu-i, pentru aproape trei milioane de dolari, pe australianul Jonathan McKain, Adrian Olah, Gigel Bucur (golgeterul campionatului), Sorin Radoi, internationalul venezuelean Ricardo David Paez si ghanezul Emmanuel Osei, imprumutat de la Livorno.

Juventus Torino

Lotul in noul sezon
Portari -Gianluigi Buffon, Antonio Chimenti, Landry Bonnefoi, Claudio Scarzanella
Fundasi - Alessandro Birindelli, Fabio Cannavaro, Giorgio Chiellini, Robert Kovac, Gianluca Pessotto, Lilian Thuram, Igor Tudor, Gianluca Zambrotta, Jonathan Zebina
Mijlocasi -Manuele Blasi, Mauro Camoranesi, Ferreira Emerson, Giuliano Giannichedda, Pavel Nedved, Alessio Tacchinardi, Patrick Vieira
Atacanti -Alessandro Del Piero, Zlatan Ibrahimovici, Fabrizio Miccoli, Adrian Mutu, Ruben Olivera, David Trezeguet, Marcelo Zalayeta
Antrenor
Fabio Capello

Palmares

> 28 de titluri nationale
> 9 Cupe ale Italiei
> 4 Supercupe ale Italiei
> 2 Cupe Intercontinentale
> 2 Supercupe ale Europei
> 2 Cupe ale Campionilor
> 1 Cupa a Cupelor
> 3 Cupe UEFA


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.