CFR Cluj a facut aseara, la Vilnius, un pas important spre ultimul act al Cupei UEFA-Intertoto, reusind sa invinga cu 2-1 gruparea lituaniana Zalgiris Vilnius

Victoria cu 2-1 (1-0) obtinuta aseara, la Vilnius, impotriva lituanienilor de la Zalgiris, a propulsat CFR Cluj la un pas de finala Cupei UEFA-Intertoto. In urma succesului realizat in deplasare, echipa lui Dorinel Munteanu porneste din postura de mare favorita in returul programat miercurea viitoare, pe stadionul din cartierul Gruia. Ardelenii sunt foarte aproape de cea mai mare performanta din istoria clubului: participarea in ultimul act al unei competitii oficiale europene. Daca vor castiga si finala, "ceferistii" clujeni vor patrunde in primul tur al Cupei UEFA.

> Partida de aseara a fost controlata tactic si tehnic de romani, care si-au demonstrat superioritatea pe tot parcursul jocului. Gazdele au reusit sa echilibreze partial balanta in repriza secunda, profitand de oboseala clujenilor.
> Dorinel Munteanu a mai jucat pe stadionul din Vilnius in 1997, cand Romania a invins Lituania cu 1-0 in preliminariile Cupei Mondiale din Franta, printr-un gol al lui Viorel Moldovan. Administratorul arenei era, la acea vreme, un transsexual care stia despre tara noastra ca l-a dat pe Ceausescu.
> Lituanienii, al caror sport-rege e baschetul, nu s-au aratat deloc interesati de meci. Desi calificarea in semifinalele Cupei UEFA-Intertoto e o premiera pentru fotbalul din aceasta tara, doar un sfert dintre cele 12.000 de locuri ale stadionului "Zalghiris" au fost ocupate ieri.
> Antrenorul clujenilor, Dorinel Munteanu, a profitat de valoarea mai scazuta a adversarilor intalniti aseara si a odihnit o parte dintre jucatori. Minteuan, Turcu si Anca, trei titulari importanti in partidele precedente, au ramas pe banca de rezerve. "Echipa se resimte, jucatorii sunt foarte obositi. Am simtit asta la Saint-Etienne, incepand cu minutul 60", a explicat "Munti", inaintea partidei, de ce cauta solutii pentru a-si menaja fotbalistii.
> Portarul Turcas a gresit grav la unicul gol al lituanienilor, ezitand sa iasa la centrarea din care s-a marcat. Clujeanul a alternat si aseara interventiile spectaculoase cu erorile, la fel cum facuse si duminica, la Saint-Etienne.
> Golul victoriei clujene a fost marcat cu multe emotii. Anca a reusit sa ajunga primul la minge si sa reia mingea in plasa, dupa ce portarul lituanian respinsese penalty-ul executat de Coroian.

Zalgiris Vilnius - CFR Cluj 1-2
Marcatori: Osipovici (70)/Fl. Dan (37), Anca (76)

Zalgiris: Malinauskas 5 - Graziunas 4, Mikuckis 4, Paknys 5, Sorokinas 5 - Morinas 5, Maksimovicius 4, Shilo 5, Lemezis 4 (51, Osimovici 6), Jasurek 5 - Jasaitis 5 (46, Kauspadas 5).
Antrenor: Saulius Sirmelis

CFR Cluj: Turcas 5 - Panin 5, Jula 6, Milosevici 6, D. Toma 5 - Fl. Dan 7, Coroian 5, D. Munteanu 6 (73, Minteuan 5), Oncica 5 (73, Cr. Turcu 6) - Bruncevici 5, Tilinca 5 (65, Anca 7).
Antrenor: Dorinel Munteanu
Stadion: "Zalgiris"; Spectatori: 500;

Arbitri: Ruud Bossen 6 - Arie Brink 6, Roger Geutjes 6

Sarbii au fost titulari

Inaintea acestei deplasari, conducerea echipei CFR Cluj s-a confruntat cu o problema mai putin obisnuita. Sarbii Bruncevici si Milosevici au primit dupa multe sicane viza de intrare in Lituania. In primul tur al acestei competitii, echipa din cartierul Gruia a mai facut o deplasare in Lituania, pentru a juca impotriva celor de la FC Vetra Vilnius, iar sarbii au primit vize fara nici un fel de probleme.

Acum insa oficialii CFR au rezolvat problema numai dupa interventia UEFA la Federatia din Lituania. Bruncevici si Milosevici au dormit o noapte in plus acasa, iar marti, cei doi au stat degeaba patru ore pe aeroportul din Vilnius, pana cand autoritatile le-au dat acceptul de a se alatura coechipierilor. Cu toate aceste necazuri, cei doi "stranieri" au fost folositi in garnitura de start. Iuliu Muresan, presedintele "feroviarilor", a acuzat faptul ca aceasta "metoda" a facut parte din razboiul psihologic declansat de conducerea lui Zalgiris.

Celelalte partide semifinale din Intertoto

In afara de meciul disputat la Vilnius, aseara s-au jucat si celelalte cinci semifinale ale Cupei UEFA-Intertoto: VfL Wolfsburg (Germania) - RC Lens (Franta), Lazio (Italia) - Olympique Marseille (Franta), Valencia (Spania) - Roda Kerkrade (Olanda), Sigma Olomuc (Cehia) - SV Hamburg (Germania), Deportivo La Coru-a (Spania) - Newcastle (Anglia). Rezultatele acestor intalniri nu ne-au parvenit pana la inchiderea acestei editii. Returul va avea loc pe 3 august. Daca trupa lui Dorinel Munteanu va obtine calificarea in finala, urmeaza sa lupte, pentru intrarea in Cupa UEFA, cu invingatoarea "dublei" dintre nemtii de la Wolfsburg (fosta echipa a lui "Munti") si francezii de la Lens.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.