Ros-albastrii n-au stralucit aseara si, dupa citeva ratari mari ale lui Victoras Iacob, au fost la un pas sa piarda in prelungiri. Cel mai inalt jucator al Stelei, Victoras Iacob (1,91 metri), s-a batut de la egal la egal cu masivii fundasi ai lui Shelbourne.

Cu 4.000 de romani alaturi, Steaua s-a simtit bine pe teren doar 36 de minute. Primele 30 cit timp a fost la incalzire si apoi doar 6 minute dupa fluierul de start. Ghionea l-a lansat in minutul 7 pe Nicolita cu o pasa lunga, Banel a preluat, a ramas singur in careu, a sutat violent cu stingul, dar Delaney a scos providential. A fost ocazia care a trezit-o la viata pe Shelbourne.

Impinsi de la spate de un public fierbinte, jucatorii lui Pat Fenlon au scos la lupta armele specifice unei echipe britanice: agresivitate, determinare si forta. Hamutovski a creat emotii in minutul 15 lasind pasiv sa treaca o minge care a mingiiat bara, dupa care, la urmatoarea faza, a salvat din capul lui Crowne o centrare plecata de la Cahill, care-l umilise pe dreapta pe Ogararu. Tot Hamu a retinut in stil kamikaze din fata aceluiasi Crowne (25), Steaua fiind sufocata pina la pauza de o echipa ai carei jucatori puneau piciorul la minge ca si cum ar fi fost ultimul duel din cariera.

Steaua a echilibrat jocul la reluare. Imediat au aparut si ocaziile, insa Victoras Iacob le-a irosit cu nonsalanta. Un sut din marginea careului si doua lovituri de cap (71, 74), ultima dintr-o pozitie excelenta, n-au gasit plasa lui Delaney, iar viza pentru turul 3 preliminar va fi pusa abia la Bucuresti.

Gigi Becali a participat la incalzirea lui Shelbourne!
Dupa ce a facut turul stadionului pentru a da mina cu suporterii Stelei veniti pe Tolka Park, Gigi Becali era sa fie lovit in cap cu o minge de un jucator de la Shelbourne care tocmai efectua incalzirea. Becali a inceput sa rida, dupa care s-a bagat intre fotbalistii irlandezi si a cerut un balon. Acestia i-au aruncat o minge, iar patronul din Ghencea, in costum si cu pantofi in picioare, a inceput sa faca "duble", dupa care a schimbat citeva pase cu doi dintre componentii lui Shelbourne. Toata scena a stirnit amuzament in rindul suporterilor echipei gazda si urale in tabara romanilor, care l-au aplaudat pe Becali.

UEFA nu i-a lasat pe stelisti cu bratari de plastic la mina

Mai multi jucatori ai trupei lui Protasov poarta la miini, dupa ultima moda, bratari de plastic de diferite culori. Insa la meciul de aseara toti au trebuit sa le lase la vestiare, pentru ca UEFA a interzis ca fotbalistii sa mai aiba orice fel de accesorii pe mina.

Irlandezii nu se opresc din mincat nici la fotbal
Suporterii campioanei Irlandei au venit aseara la stadion in numar mare. Primul lor drum dupa ce intra pe stadion este la fast-food-ul special amenajat in spatele uneia dintre porti. De acolo isi cumpara hot-dog, pizza, cirnati si bere, dupa care se duc in tribuna si maninca.

Presa irlandeza: "Radoi, stinca sau ruina?"

Site-ul irlandez www.eleven-a-side.com i-a dedicat ieri un material capitanului Stelei, textul fiind intitulat: "Radoi, stinca sau ruina?". "Capitanul stelist Mirel Radoi nu este strain de controverse. Talentatul fundas central, dorit de cluburi din Serie A, va juca impotriva lui Shelbourne, dar ne intrebam daca problemele sale din afara terenului vor avea vreun efect in primul meci al Stelei din acest sezon. Radoi a fost in centrul unor scandaluri in ultimul an si jumatate care ar putea avea efect negativ asupra carierei sale si asupra sperantelor de a ajunge intr-un campionat de top al Europei", au scris irlandezii despre Radoi.

ATMOSFERA
Peste 4.000 de romani in tribune!

Primii spectatori sositi aseara la stadionul Tolka Park din Dublin au fost citiva romani. Acestia, imbracati in tricourile Stelei (foto stinga) au fost supravegheati atent de politia irlandeza, care patrula cu caii in jurul arenei. Suporterilor romani le-a fost rezervata una dintre peluze, insa cum aceasta a fost neincapatoare pentru cei peste 4.000 de fani ai trupei lui Protasov, multi dintre ei s-au asezat printre irlandezi la cele doua tribune. Gigi Becali a intrat special pe teren inainte de meci pentru a-i saluta, s-a fotografiat cu ei si le-a dat autografe (foto dreapta), fiind aplaudat de acestia. Romanii prezenti aseara la meci au afisat si citeva bannere: "Hai Romania", "Mereu cu Steaua - Bacau, Vrancea, Maramures", "Tg. Mures - Alba Iulia, Forza Steaua".


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.