Sute de oameni din satul Namuskekende, din vestul Zambiei, s-au adunat sambata in fata unui ecran urias pentru a se uita pentru prima data in viata la televizor.

In acest sat, putini au vazut un televizor, ca sa nu mai vorbim de un eveniment sportiv cum este Campionatul Mondial. Astfel, locuitorii din acest sat izolat au urmarit in premiera, pe un ecran de trei metri, meciul Ghana-SUA, scor 2-1, din optimile de finala ale Cupei Mondiale din Africa de Sud, scrie news24.com.

“A fost foarte bine ca au adus acest ecran pentru ca am avut ocazia sa urmarim Campionatul Mondial de fotbal”, a declarat un tanar, in varsta de 17 ani.

“Multi oameni nu au avut ocazia sa urmareasca un eveniment de genul acesta”, a adaugat o adolescenta.

“Eu sustin Ghana, pentru ca este singura echipa africana ramasa in competitie si eu sunt din Africa
”, a afirmat si Mildred Thebusho.

Cu toate acestea, locuitorii din Namuskekende au incercat sa aduca atmosfera de la Campionatul Mondial si in satul lor, dar la o scara mult mai mica. Ei nu au reusit sa gaseasca decat un steag al Ghanei si o singura vuvuzela.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.