Englezii au pierdut in fata nemtilor cu 1-4 in optimile de finala, fiind eliminati de la Cupa Mondiala, Germania calificandu-se in sferturi.

Unul dintre cele mai asteptate meciuri din optimile de finala ale Campionatului Mondial s-a incheiat cu o infrangere umilitoare pentru elevii lui Capello. Englezii au mai pierdut in fata nemtilor si In 1990, in semifinalele Campionatului Mondial, si 1996, la Campionatului European, dupa loviturile de departajare.

Desi pentru Anglia au evoluat unii dintre cei mai buni fotbalisti din Europa, precum Defoe, Rooney, Gerrard sau Lampard, Germania a reusit sa inscrie de patru ori.

Rezumatul partidei

Nemtii au dat startul la spectacol inca din minutul 21, cu golul lui Klose, care a inscris cu un sut de la 12 metri. In minutul 32, nemtii conduceau deja cu 2-0, dupa ce Podolski a marcat printre picioarele portarului.

Englezii s-au dezmeticit si au reusit un gol in minutul 38, cand Upson a inscris cu o lovitura de cap de la 6 metri, gratie unei centrari oferite de Lampard. In repriza a doua insa, nemtii au reusit inca doua goluri, in doar trei minute, prin "fantasticul" Muller: in minutul 67, respectiv 70.

Scor final Germania-Anglia: 4-1.

  • Formatiile de joc:

Germania: 1-Manuel Neuer; 16-Philipp Lahm, 3-Arne Friedrich, 17-Per Mertesacker, 20-Jerome Boateng, 13-Thomas Muller, 6-Sami Khedira, 7-Bastian Schweinsteiger, 10-Lukas Podolski, 8-Mesut Ozil, 11-Miroslav Klose

Anglia: 1-David James; 2-Glen Johnson, 15-Matthew Upson, 6-John Terry, 3-Ashley Cole; 16-James Milner, 4-Steven Gerrard, 8-Frank Lampard, 14-Gareth Barry; 19-Jermain Defoe, 10-Wayne Rooney.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.