La un pas de cea mai mare performanta a sa la Wimbledon, Victor Hanescu a pierdut calificarea in optimi, in fata germanului Brands. Deranjat de public, romanul a scuipat in directia tribunelor, dupa care a abandonat competitia.

Tenismanul Victor Hanescu a primit vineri o amenda de 15.000 de dolari, in urma incidentului de la Wimbledon, potrivit DPA.

"In urma unei evaluari, Victor Hanescu a primit o amenda de 7.500 de dolari pentru comportament nesportiv si o alta amenda de 7.500 de dolari pentru lipsa de combativitate la incheierea meciului", au anuntat oficialii competitiei, relateaza NewsIn.

Singurul tenismen roman prezent in acest an la Wimbledon a condus cu 2-0 la seturi, dar a fost egalat, urmand sa abandoneze meciul dupa un rezultat de 7-6, 7-6, 6-7, 3-6, 0-3. Infrant, Hanescu s-a retras invocand o accidentare la picior, potrivit NewsIn. Sportivul roman ar fi fost insultat de un grup de spectatori, moment in care a cedat nervos.

"Arbitrul a vazut incidentul. S-a emis o incalcare a codului, pentru comportament nesportiv. Raportul sau va fi luat in considerare, impreuna cu cele de la eventuali alti martori, vor fi analizate imaginile si se va lua o decizie"
, a declarat purtatorul de cuvant al All England Club.

Comportamentul romanului este astfel pasibil de o amenda de maxim 6.000 de lire sterline, sanctiune data anul trecut jucatoarei Serena Williams, pentru jignirile adresate arbitrului de linie in semifinala de la US Open.

Cazul lui Hanescu este considerat cel mai controversat incident inregistrat la Wimbledon din 1995, cand americanul Jeff Tarango a avut o altercatie cu arbitrul Bruno Rebeuh, refuzand sa mai joace. Ulterior, acestuia i s-a interzis participarea la urmatorul campionat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.