Olanda si Japonia s-au calificat in optimile de finala ale Campionatului Mondial de Fotbal din grupa E, in timp ce Danemarca si Camerun pleaca acasa.

Portocala mecanica a batut Camerunul cu scorul 2-1 si a reusit sa incheie faza grupelor pe locul I cu punctajul maxim de 9 puncte. Pentru Olanda au inscris Van Persie in minutul 36 si Huntelaar in minutul 84.

Africanii au reusit sa inscrie prin Eto'o, care a marcat din penalty in minutul 64.

De asemenea, reprezentativa Japoniei a facut show in meciul cu Danemarca pe care l-a castigat cu scorul 3-1. Honda a deschis scorul pentru Japonia in minutul 17. Au mai inscris Endo, in minutul 30 si Okazaki, in minutul 87. Pentru Danemarca a bagat mingea in poarta Tomasson in minutul 81.

Olandezii vor intalni in optimile de finala Slovacia, iar Japonia se va lupta cu Paraguay.

  • Componenta echipelor:

Camerun: Souleymanou, Assou Ekotto, Nkoulou, Song, Nguemo, Njitap, Eto'o, Makoun, Bong, Choupo-Moting, Mbia

Olanda: Stekelenburg - Heitinga, Mathijsen, Bronckhorst, Bommel, Kuyt, De Jong, Van Persie, Sneijder, Boulahrouz, Van der Vaart

Danemarca: Sorensen - S.B. Poulsen, Kroldrup, Agger, L. Jacobsen - Kahlenberg, C. Poulsen, Jorgensen - Rommedahl, Tomasson - Bendtner

Japonia: Kawashima - Komano, Nakazawa, Tulio, Nagatomo - Abe - Hasebe, Matsui, Endo, Okubo - Honda

Clasament final grupa E:

Olanda-9 pct
Japonia- 6 pct
Danemarca-3 pct
Camerun- 0 pct


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.