Miliardarul rus Roman Abramovici, care detine, printre altele, clubul de fotbal englez Chelsea Londra, a fost inclus in topul celor mai activi zece colectionari de arta din lume, realizat de revista ARTnews.

In acelasi top se mai afla un alt oligarh rus, Oleg Baibakov, care a fondat o galerie de arta moderna ce ii poarta numele, relateaza NewsIn.

Pe lista primilor zece colectionari de arta din lume mai apar, printre altii, afaceristii americani Leon Black si Mitchell Rales, miliardarul din Hong Kong Joseph Lau si francezul Francois Pinault, proprietarul companiei de retail PPR.

Topul ARTnews pe 2010 a fost alcatuit pe baza voturilor exprimate de reprezentanti ai caselor de licitatii, directori de muzee, curatori si alti specialisti din 22 de tari. Primele zece locuri nu reprezinta o ierarhie propriu-zisa, respectivii colectionari fiind pozitionati in ordine alfabetica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.