Patronul gruparii din Ghencea si-a reafirmat planurile grandomane, inaintea plecarii la Dublin, acolo unde Steaua va intalni pe Shelbourne, in turul doi preliminar al UEFA Champions League * Meciul va fi transmis in direct pe TVR 1 de la ora 21.30

Steaua a decolat ieri dimineata spre Dublin, acolo unde urmeaza sa intalneasca azi, in turul doi preliminar al UEFA Champions League, pe Shelbourne, de la ora 21.30, pe stadionul "Tolka Park", in direct pe TVR 1. Moderatia a caracterizat declaratiile oficialilor stelisti, exceptie facand, ca de obicei, Gigi Becali. Patronul Stelei a declarat ca nu are emotii inaintea partidei. "Este primul pas, incep sa bat la Europa. Plec sa bat Europa", a spus Becali. Oficialul FC Steaua a spus ca gruparea din Bulevardul Ghencea va fi doar a Romaniei si a familiei Becali. "Chiar daca voi da gratis clubul, il voi da doar nepotilor mei", a comentat patronul stelist ultimele zvonuri privind cedarea clubului de fotbal.

Mihai Stoica, presedintele executiv al FC Steaua, a declarat ca echipa irlandeza joaca un fotbal european, nu unul tipic britanic. "Shelbourne nu joaca asa cum ne-am obisnuit sa spunem ca o fac britanicii, este o echipa care pune mingea jos si care practica un fotbal european. Sub nici o forma nu se poa-te compara cu o echipa englezeasca", a spus Stoica, care a amintit si de umorul britanicilor.

Glume irlandeze

"Irlandezii imi spuneau ca, chiar daca il apreciaza pe Hagi, pentru ei cel mai bun jucator roman din toate timpurile ramane Timofte (n.r. -jucatorul care a ratat un penalty decisiv impotriva Irlandei la CM 1990 din Italia). Este umorul tipic britanic, dar sper sa nu mai aiba chef de glume dupa terminarea partidei", a spus Stoica. Acesta a mai afirmat ca Steaua porneste cu prima sansa in disputa cu Shelbourne. "Suntem favoriti, practic insa niciodata nu se stie. Si Hajduk Split a plecat favorita anul trecut si a fost eliminata la Dublin. "Meme" a mentionat ca, daca ar juca in campionatul Romaniei, Shelbourne ar putea termina in prima jumatate a clasamentului. "Sper sa trecem peste handicapul creat de sistemul competitional, asa cum am facut-o cu Valencia, si sa ne calificam. Miza este imensa si sper ca jucatorii sa reuseasca sa se elibereze de presiune", a comentat oficialul stelist.

"Nu va fi usor"

Antrenorul Oleg Protasov, aflat in fata debutului oficial la formatia din Bulevardul Ghencea, a declarat ca este vazut ca un mare inamic in Irlanda deoarece a inscris un gol impotriva reprezentativei acestei tari la Euro-1988, eliminand-o din competitie. "Acum, serios vorbind, este primul meci al echipei mele in noul sezon. Credem in fortele noastre, dar stim ca nu va fi usor. Este alt lucru decat la Olympiakos Pireu, Steaua a aratat anul trecut ca poate, a capatat experienta si acest lucru ne va ajuta in meciul de miercuri. Nu ma intereseaza declaratiile antrenorului de la Shelbourne, este problema lui ce vorbeste despre Steaua. Toate sunt vorbe, meciul se joaca pe teren", a spus Protasov. Pat Fenlon, antrenorul irlandezilor, declarase ca isi doreste ca echipa sa sa nu primeasca gol, apreciind totodata ca meciul va fi unul foarte strans.

Patronul Stelei ramane suspendat si amendat

Comisia de Apel din cadrul Federatiei Romane de Fotbal a respins ieri ca nefondat memoriul depus de Gigi Becali, patronul FC Steaua, si a mentinut in totalitate hotararea Comisiei de Disciplina a FRF. Comisia de Disciplina din cadrul FRF l-a sanctionat, in data de 11 iulie, pe Gigi Becali, cu o suspendare pe zece luni si o amenda de 8000 de euro in solidar cu gruparea "ros-albastra". Becali a fost sanctionat in urma declaratiilor publice facute la adresa medicului echipei nationale, antrenorului primei reprezentative si a celoralti oficiali ai FRF, dupa decizia luata de Comisia de Disciplina in cazul fundasului stelist Mirel Radoi.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.