Echipa nationala de handbal masculin s-a calificat la turneul final al Campionatului Mondial, dupa ce a invins in deplasare formatiei Rusiei.

Antrenata de fostul mare jucator Vasile Stanga, Romania a invins, sambata, echipa Rusiei, cu scorul de 37-32. In partida tur desfasurata la Bucuresti, Rusia a invins la doar patru goluri diferenta, cu 32 la 28.

Pe parcursul partidei, Romania a dominat prima repriza, avand un avantaj de 6 goluri inca inainte de pauza, potrivit EVZ.ro.
Romania a continuat jocul excelent si dupa pauza, cand rusii au incercat sa revina. La doar cinci minute inainte de final, scorul era de 29-31, insa echipa noastra a marcat cu un minut inainte de sfarsitul partidei, prin Csepreghi. Scor final: 35-30.

Romania a jucat si la editia precedenta a competitiei, desfasurata in 2009 in Croatia dupa ce in 1995 ratase calificarea la toate turneele finale, relateaza NewsIn.

Ratarea calificarii in favoarea Romaniei este o veritabila drama pentru rusi, care vor absenta pentru prima oara de la un turneu final al Campionatului Mondial.

Turneul final va avea loc anul viitor, in Suedia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.