Horia Cristea a obtinut medalia de aur in cadrul Campionatelor Balcanice de Natatie Juniori, care s-au desfasurat in perioada 5-6 iunie 2010 la Varna.

Sportivul, in calitate de membru al lotului Romaniei, a cucerit titlul balcanic in doua dintre probele la care a luat startul: stafeta 4 x 100 m liber si 4 x 200 m liber.

In competitie au fost prezenti reprezentanti a 8 tari, respectiv Grecia, Bulgaria, Romania, Macedonia, Cipru si Bosnia si Hertegovina, varsta sportivilor participanti fiind de 17-18 pentru probele masculine si de 15-16 pentru intrecerile feminine.

“In perioada urmatoare voi urma un stagiu de pregatire in vederea participarii la doua competitii importante in cariera de profesionist. Prima dintre ele este Campionatul National de Seniori care se va desfasura in perioada 14-16 iulie in cadrul complexului sportiv Lia Manoliu. Cea de-a doua este Campionatul European de Juniori ’92-’93 care va avea loc la Helsinki. Obiectivul meu este realizarea baremelor impuse de Federatia Internationala de Natatie (FINA -Federation Internationale de Natation) in vederea participarii la Jocurile Olimpice din 2012 care vor avea loc la Londra”, a declarat Horia Cristea.

Nascut in anul 1993, Horia este liderul generatiei sale in cadrul competitiilor de natatie, in decursul ultimilor ani obtinand numeroase titluri de Campion National, cat si 23 de recorduri nationale la diferite probe de inot bazin 25 m si bazin 50 m. Stagiile de pregatire in vederea participarii in cadrul competitiilor cat si prezenta tanarului la aceste competitii sunt sustinute de Algida, acesta fiind oficial ambasadorul brandului in lumea sportului. In prezent, tanarul sportiv urmeaza cursurile Colegiului National Emil Racovita.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.