Militantii islamisti din gruparea somaleza Hizbal Islam au ucis doi suporteri si au arestat alti zece, deoarece urmareau meciul dintre Argentina si Nigeria de la Cupa Mondiala.

Un reprezentant al militiei islamiste, Sheikh Mohamed Abdi Arosm, a declarat ca toti somalezii ar terbui sa respecte legea islamica care interzicerea vizionarea partidelor de la Cupa Mondiala, relateaza BBC.

“Ii avertizam pe toti tinerii din Somalia sa nu indrazneasca sa se uite la meciurile Cupei Mondiale. Este o risipa de bani si timp, iar ei nu vor obtine nimic si nu vor capata mai multa experienta daca se vor uita la niste oameni nebuni care alearga de sus in jos” a declarat acesta.

Avand in vedere ca si in 2006 au fost luate masuri asemanatoare, islamistii somalezi au lansat avertismente inca dinaintea inceperii Campionatului Mondial, care are loc in Africa de Sud.

Astfel, fanii “sportului rege” urmaresc meciurile doar in cateva locuri controlate de fortele guvernamentale sau cei curajosi le privesc in secret propriiile case.

"Ma uitam cu un ochi la televizor si cu celalalt la usa. Sunetul de la televizor era oprit", a declarat pentru BBC un somalez care traieste intr-o zona controlata de militantii islamisti si care a indraznit sa se uite, sambata. la meciul Algeria-Slovenia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.