Tribunalul elvetian a decis: Mutu trebuie sa plateasca clubului Chelsea cea mai mare amenda din istoria fotbalului.

  • Tribunalul elvetian a confirmat amenda de 17 milioane de euro catre Chelsea
Este oficial: Mutu a pierdut si ultima cale de apel la decizia FIFA si TAS din cazul "Cocaina", 2004, dupa ce Tribunalul Federal Elvetian a pastrat amenda impusa de FIFA, pe care romanul trebuie sa o plateasca clubului Chelsea: 17,173,990 de euro, plus penalizari.

Luni, Tribunalul Federal Elvetian a anuntat printr-un comunicat de presa ca apelul depus de jucatorul roman nu e justificat, acesta fiind obligat la plata celei mai mari amenzi primite de un sportiv, potrivit Realitatea.

Chelsea Londra i-a desfacut contractul lui Mutu in octombrie 2004, dupa ce un control antidoping a relevat faptul ca acesta consumase cocaina. In urma acestui scandal, fotbalistul a fost suspendat sase luni de catre Federatia Engleza de Fotbal, iar clubul londonez a pretins 13 milioane de lire sterline drept despagubiri, scrie NewsIn.

Derularea cazului a inceput in urma cu cinci ani, desfasuramdu-se in salile de judecata din Anglia si Elvetia. In data de 14 septembrie 2009, Adrian Mutu a inaintat la Tribunalul Federal Elvetian recursul la decizia TAS, cu ajutorul fratilor Victor si Ioan Becali. La 21 octombrie, Tribunalul Federal al Elvetiei luase decizia de suspendarea temporara a deciziei TAS, scrie gsp.ro.

Intre timp, Mutu este suspendat in urma procesului de dopaj. In varsta de 31 de ani, Mutu va reveni pe gazon pe 29 octombrie. Atacantul a fost pus pe lista de transferuri, iar presa internationala vorbeste despre un transfer in Turcia.

  • Victor Becali: "Vom deschide alt proces la Curtea Europeana"

"Daca este asa, mai sunt si alte cai de atac. Vom discuta cu avocatii jucatorului si vedem ce este de facut. Foarte probabil, se va deschide alt proces, la Curtea Europeana. Insa haideti sa asteptam instiintarea oficiala!", a declarat pentru gsp.ro impresarul Victor Becali, cu privire la decizia Tribunalului Federal al Elvetiei.
Citeste si:
Laurențiu Reghecampf i-a deschis noi procese Anamariei Prodan: Am...
Laurențiu Reghecampf i-a...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.