Tarile dezvoltate din punct de vedere economic nu depasesc ca performante echipele nationale ale statelor mai sarace, potrivit unui raport al PricewaterhouseCoopers LLP (PwC).

Brazila este favorita statisticienilor la editia de anul acesta a Cupei Mondiale, in vreme ce Anglia va avea o performanta buna daca va trece de sferturile de finala, daca se tine cont de clasamentul actual FIFA si de istoria precedentelor turnee finale ale Campionatului Mondial.

Raportul PwC „Ce ne poate invata econometria despre performanta la Cupa Mondiala?” arata ca nu exista o legatura semnificativa intre nivelul produsului intern brut pe cap de locuitor si succesul la turneele finale.

Statele cu nivele relativ reduse ale veniturilor din America Latina s-au ridicat deseori la nivelul sau chiar au depasit rivalele lor mai bogate din Europa, indeosebi atunci cand au beneficiat si de avantajul terenului propriu.

In schimb, dimensiunea populatiei are un anumit impact asupra performantei la Cupa Mondiala, insa nu este relevant din punct de vedere statistic. Argentina spre exemplu a fost uneori la nivelul Braziliei, desi are numai o cincime din populatia acesteia din urma. State relativ mici precum Uruguay, Suedia si Croatia au avut de asemenea performante superioare dimensiunilor lor, indeosebi atunci cand au jucat acasa sau in regiunile lor.

Avantajul terenului propriu si soliditatea traditiei fotbalistice s-ar putea dovedi factorii cheie pentru succes la aceasta editie a Cupei Mondiale.

Citeste articolul integral pe Wall-Street.ro.

Campionatul Mondial de fotbal va incepe vinerea aceasta. Click aici pentru a vedea programul complet al celui mai mare evenminet sportiv al anului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.