Africa de Sud, tara gazda a Campionatului Mondial de fotbal de anul acesta, a deportat zece huligani argentinieni.

Barbatii, membrii unui grup de aproximativ 80 de huligani cunoscuti sub numele de "Barras bravas", au fost arestati duminica pe aeroportul international din Johannesburg.

Potrivit politiei, cel putin doua dintre persoanele arestate sunt lideri de galerie, iar alta este eliberata conditionat, dupa ce a fost condamnata pentru crima, relateaza bbc.co.uk.

“Aceste persoane ar putea provoca tulburarea ordinii publice, acte de violenta si conflicte cu fanii echipelor adverse, dar si cu alte grupuri de suporteri argentinieni”, se arata intr-un comunicat al politiei.

Saptamana trecuta, autoritatile argentiniene au furnizat Africii de Sud informatii privind o lista de 800 de huligani.

Argentina va juca in Grupa B la Cupa Mondiala, alaturi de Nigeria, Coreea de Sud si Grecia.

Luna trecuta, un alt grup de huligani, de data aceasta din Marea Britanie, au incercat sa ajunga in Africa de Sud insa au fost opriti de politia din Anglia si Africa de Sud.

Autoritatile engleze au retinut pasapoartele a peste 3.200 de fani englezi, cunoscuti pentru comportamentul violent pe stadioane, pentru a-i impiedica sa vina la Campionatul Mondial, care va incepe vinerea aceasta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.