Startul campionatului Diviziei A, programat pentru 5 august, a fost la un pas sa fie amanat. Majoritatea conducatorilor cluburilor, prezenti ieri la Adunarea Generala a LPF, a propus boicotarea competitiei pana cand George Copos, vicepremier PC si patron al Rapidului, va retrage ordonanta de urgenta pe care a promovat-o saptamana trecuta cu intentia ca gruparile sa-si negocieze singure drepturile de televizare.

In cele din urma, s-a renuntat la aceasta idee dupa ce Dumitru Dragomir, presedintele LPF, i-a asigurat pe sefii cluburilor ca ordonanta a fost prost conceputa si ca drepturile raman tot la Liga. Asa cum se stie, in prezent acestea sunt detinute de LPF, care le-a vandut firmei Telesport, forul lui Mitica impartind banii in functie de locul ocupat in clasament la finalul turului. Steaua, Dinamo si Rapid au considerat ca pot castiga mai multi bani daca negociaza singuri, direct cu televiziunile, numai ca gruparile mici ar ramane fara nici un ban, in conditiile in care majoritatea isi construiesc bugetul pe baza acestor sume. Folosindu-se de calitatea de vicepremier, Copos a obtinut semnatura premierului pe o ordonanta de urgenta prin care s-a modificat legea sportului, insa schimbarea este una ambigua.

Mitica: "Copos poate sa organizeze «Cupa sapte trenuri»"

La finalul Adunarii Generale de ieri, in care s-a stabilit, prin votul in unanimitate al celor 16 reprezentanti ai cluburilor ca actualul contract, scadent in vara lui 2007, sa fie derulat pe aceleasi criterii ca si pana acum, Mitica a explicat ca George Copos a facut modificarea gresit si ca drepturile raman ligii. "M-am consultat cu mai multi legisti si toti mi-au spus acelasi lucru: dupa modificare tot organizatorul, adica Liga, detine drepturile. El credea ca daca adauga la textul vechi cu sportivii proprii, gata, ia drepturile", a comentat Mitica.

Fericit ca nu a pierdut lupta cu dusmanul sau, dupa ce vineri ne declarase ca patronul Rapidului a luat drepturile, Dragomir l-a luat peste picior pe Copos. "El, saracu', a crezut ca, competitia este acelasi lucru cu jocul, de aici toata confuzia. Jocul, intr-adevar, il organizeaza clubul, cu proprii jucatori, ca doar n-o sa joace Copos si cu Dinu Gheorghe, dar competitia o organizeaza LPF. Unele cluburi fac turnee, «Cupa sapte trenuri», «Cupa sapte accelerate», si este normal sa-si ia drepturile TV. Copos trebuia sa schimbe legea toata, sa desfiinteze LPF ca sa faca ce vroia el, a crezut ca ne ameteste. Mi-a trimis un ministru pe e-mail proiectul lui Copos: «Nea Mitica, uite ce-ti face Copos». N-am putut sa rabd. M-a sunat Albu si mi-a zis: «Vezi, bre, ca i-am dat aluia o tampenie». S-au facut de ras toti, ma mira ca a semnat premierul", a comentat Mitica.

Dinu Gheorghe: "Niciodata n-am cerut separat drepturile"

La iesirea de la Adunarea Generala, Dinu Gheorghe, presedintele Rapidului, l-a contrazis pe Mitica, precizand ca nu s-a pus problema unui boicot al celorlalte cluburi. El a mentionat ca patronul sau nu a dorit sa ia drepturile doar pentru cluburile mari. "Niciodata n-am cerut drepturile separat de ceilalti. Noi vrem sa negociem direct, alaturi de celelalte cluburi. Domnul Dragomir e politician, spune multe, acum nu mai stie daca se fac anticipate sau nu, gaseste interpretarile care ii convin", a comentat "Vama". In ciuda intentiei lui Copos de a pune mana pe drepturi, presedintele Rapidului a votat in Adunarea Generala ca actuala forma de impartire a banilor sa mearga pana la finalul contractului cu Telesport. "Dinu Gheorghe e baiat destept, nu era sa se puna el cu ceilalti 15. A ridicat mana mai la sfarsit, dar a votat!", a explicat Mitica reactia oficialului giulestean la scrutin.