Sport 2 Iunie 2010 23:11
Antrenorii Octavian Belu si Mariana Bitang au acceptat functia de coordonatori ai lotului olimpic femin de gimnastica al Romaniei, transmite corespondentul NewsIn.

Decizia a provocat demisia antrenorului Nicolae Forminte si va avea ca efect si impartirea pregatirii lotului intre centrele olimpice de la Deva si Izvorani.

Zvonul revenirii in activitate a celor mai medaliati antrenori din istoria gimnasticii mondiale a devenit realitate, odata cu sedinta Comitetului Executiv al Federatiei Romane de Gimnastica.

Cei doi antrenori au acceptat cererea Federatiei de a ajuta la relansarea gimnasticii romanesti si au primit oferta de a coordona lotul olimpic de la Deva.

„Intentia Federatiei a fost de a corecta unele lucruri care nu au mers bine la lotul feminin, cel putin la ultimele trei competitii majore. Ne-am propus ca la Jocurile Olimpice sa reusim sa facem o figura cat mai frumoasa si de aceea am considerat corect sa ne adunam toate fortele. Atat Octavian Belu, cat si Mariana Bitang, au fost de acord sa vina mai aproape, sa ajute”, a declarat Adrian Stoica, presedintele Federatiei Romane de Gimnastica.

Octavian Belu si Mariana Bitang revin, astfel, dupa cinci ani la carma lotului feminin de gimnastica al Romaniei.

Chemarea in ajutor a celor doi antrenori l-a facut pe Nicolae Forminte, antrenorul coordonator al lotului in ultimii cinci ani, sa demisioneze.

„Am hotarat sa ma despart de lotul de la Deva. Am luat aceasta decizie tinand cont de faptul ca in proiectele pentru pregatirea echipei, in vederea JO de la Londra 2012, nu imi gasesc locul. Atat timp cat Federatia a solicitat sprijinul domnului Belu si a doamnei Bitang, consider ca nu se mai are incredere in mine si ca locul meu nu mai e la lot. Plec cu satisfactia ca lotul se afla intr-o situatie mai buna decat atunci cand l-am preluat”, a afirmat Forminte.

„Niciodata nu ne-am gandit ca revenirea celor doi l-ar putea determina pe Forminte sa renunte la echipa. Nu a spus nimeni ca il da afara, iar demisia lui reprezinta o decizie personala. Noul colectiv coordonator al lotului feminin al Romaniei este format din Octavian Belu, Mariana Bitang si directorul tehnic Anca Grigoras”
, a precizat, Stoica, presedintele FRG.

Citeste si:
LOTUL Romaniei pentru amicalul cu Argentina
LOTUL Romaniei pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.