Alonso a castigat Marele Premiu al Germaniei si s-a distantat la 36 de puncte in clasamentul pilotilor. Campionul mondial en-titre a fost depasit fara probleme de Montoya si de Botton, ratand ultima pozitie a podiumului
Fernando Alonso pilotul spaniol al echipei Renault, a castigat Marele Premiu al Germaniei, a 12-a etapa a Campionatului Mondial de Formula 1, care s-a desfasurat duminica, pe circuitul de la Hockenheim. Alonso a fost urmat de Juan Pablo Montoya, pilotul lui McLaren Mercedes, locul trei fiind ocupat de Jenson Button (BAR-Honda). Locul patru la Hockenheim a fost ocupat de italianul Giancarlo Fisichella (Renault), urmat de campionul mondial en-titre, Michael Schumacher (Ferrari). Pe locul sase s-a clasat Ralf Schumacher (Toyota), in timp ce locul sapte i-a revenit lui David Coulthard (Red Bull). Brazilianul Felipe Massa (Sauber) s-a clasat pe locul opt la Grand Prix-ul de la Hockenheim. Finlandezul Kimi Raikkonen (Mc Laren Mercedes), plecat din pole-position, a abandonat in turul 36. El conducea in acel moment autoritar cursa, insa a fost nevoit sa abandoneze din cauza unor probleme la motor.

Michael Schumacher a trait o mare dezamagire in fata propriilor suporteri, el fiind depasit de doi piloti mai tineri, cu care anii trecuti facea instructie. Plecat de pe pozitia a cincea, Schumi a demarat excelent si a ajuns al treilea, insa in final a fost nevoit sa se recunoasca depasit de Montoya si de Button. Excelenta prestatia columbianului de la Mc Laren, care a plecat ultimul la start si a ajuns al doilea. Fernando Alonso se desprinde decisiv, la 36 de puncte, si numai o minune in ultimele etape mai poate face ca primul titlu la piloti sa ajunga in SPANIA.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.