Rutierul american de la Discovery Channel a castigat pentru a saptea oara consecutiv cea mai importanta competitie ciclista din lume si a anuntat ca se retrage

Lance Armstrong a castigat ieri pentru a saptea oara consecutiv Turul Frantei, competitie la startul careia s-au aliniat in acest an peste 200 de concurenti. Ultima etapa a "Marii Bucle" s-a incheiat cu peripetii, fiindca rutierii au fost intampinati la Paris de o ploaie torentiala, care a facut asfaltul extrem de alunecos. Armstrong a fost la un pas sa fie doborat de un alt concurent, dar a reusit sa se redreseze in ultima clipa si sa continue cursa spre finish.

Din cauza altor cateva incidente similare, organizatorii au decis sa puna capat ultimei etape dupa numai un tur pe celebrul bulevard Champs Elisee, restul de sapte alergandu-se in afara concursului. Armstrong a incheiat in forta, castigand etapa de sambata, iar ieri s-a fortat cat sa-si mentina avansul de peste patru minute acumulat in cele 20 de etape precedente.

La finalul cursei de sambata, Lance Armstrong a anuntat ca nu va mai participa la "Marea Bucla" de anul viitor. "Este agreabil sa termini turul castigand o etapa. In acest an nu am avut presiunea de anul trecut, cand imi doream titlul pentru a depasi recordul. Nu stiu unde voi fi anul viitor pe vremea asta, poate in masina, dand indicatii rutierilor, poate acasa, la televizor, nu stiu inca", a declarat Armstrong pentru codianul "L'Equipe", a spus cel mai titrat ciclist din istorie.

El s-a aratat mandru de intreaga sa cariera. "Totul a fost incredibil, am participat la o multime de curse si am castigat destule. In plus, le-am asigurat copiilor mei un viitor financiar, n-am nevoie de nimic altceva, n-am nici un regret", a mai spus ciclistul care a invins cancerul in 1998, dupa doi ani de lupta cu boala. Etapa de ieri a fost castigata de Alexander Vinkurov.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.