Japonia promite sa transmita meciurile de fotbal din cadrul Campionatului Mondial din 2022 sub forma de holograma, pe stadioane din intreaga lume.

Planul japonezilor este sa transmita meciurile pe stadioane din intreaga lume, unde spectatorii sa poata urmari in direct fotbalistii sub forma de holograme. Microfoanele plasate sub teren ar urma sa asigure o experienta completa pentru spectatorii meciurilor-holograma, mai spun autoritatile japoneze, informeaza NewsIn.

Japonia nu garanteaza insa ca tehnologia necesara pentru transmisiunile-holograma va fi disponibila pana in 2022, insa spun ca daca va fi inventata, vor plati oricat este nevoie pentru a o implementa.

Directorul comitetului de tehnologie al Campionatului Mondial, Jun Murai, a declarat ca propunerea japonezilor este SF, dar ca va fi luata in serios.

Primul meci din cadrul Campionatului Mondial de anul acesta, desfasurat in Africa de Sud, va fi transmis tridimensional pe un post de televiziune special creat de reteaua ESPN.

Folosirea hologramelor a mai fost incercata in televiziune, cel mai recent in 2008, in timpul alegerilor din SUA, cand CNN a folosit inovatoarea tehnica pentru a-l intervieva pe membrul trupei Black Eyed Peas, Will.i.am.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.