Cornel Penescu si fostului director al hipermarketului PIC, Liviu Facaleata, impreuna cu arbitrii Ionica Serea si Marius Martis au fost trimisi in judecata de procurorii DNA.

Potrivit unui comunicat al DNA, Ionica Serea, in calitate de arbitru delegat de Comisia Centrala a Arbitrilor din cadrul Federatiei Romane de Fotbal, a primit efectiv suma de 21.000 dolari SUA (echivalentul a 15.960 euro) de la inculpatul Penescu Cornel, actionar majoritar al Fotbal Club Arges Pitesti.

Banii au fost remisi inainte de disputarea meciului de fotbal dintre echipele Fotbal Club Arges Pitesti si Fotbal Club Steaua Bucuresti, programat a avea loc la data de 20 martie 2009, prin intermediul inculpatilor Facaleata Liviu Ilie si Martis Marius Marian, pentru ca echipa Fotbal Club Arges Pitesti sa obtina un rezultat favorabil in meciul pe care urma sa-l dispute, pentru ca jucatori din cadrul echipei gazda sa nu primeasca sanctiuni disciplinare (cartonas galben sau cartonas rosu) si sa fie aplicate astfel de sanctiuni fotbalistilor din echipa Steaua Bucuresti.

Pentru ca instanta sa dispuna confiscarea speciala a banilor pretinsi si primiti cu titlu de mita, procurorii au luat masura aplicarii sechestrului asigurator asupra bunurilor mobile si imobile apartinand inculpatilor Penescu Gheorghe Cornel, Facaleata Liviu Ilie, Serea Ionica si Martis Marius Marian.

Curtea de Apel PItesti a deci sa-l puna in libertate pe fostul director al hypermarketului PIC, Liviu Facaleata. Decizia este definitiva si va fi pusa in aplicare imediat.

Cieste si: Penescu si Facaleata au fost arestati din nou


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.