Judecatoria Sector 5 a admis o cerere de executare silita impotriva lui Becali, inaintata de firma Wilhelm Romco, acesta fiind acuzat ca nu a platit un aparat medical pe care l-a achizitionat in urma cu doi ani pentru a-l dona Spitalului Marie Curie.

Astfel, Judecatoria Sectorului 5 a admis pe 18 mai "cererea de executare silita prin poprire", adica prin blocarea conturilor bancare ale lui Gigi Becali. Decizia instantei este fara cale de atac, potrivit NewsIn.

  • Becali nu isi respecta promisiunile


Potrivit avocatului Calin Giurgiu, care reprezinta firma in instanta, conflictul cu Becali a inceput in anul 2008, cand europarlamentarul a promis ca va sponsoriza Spitalul Marie Curie cu doua aparate medicale, cumparate prin doua firme diferite. Avocatul a precizat insa ca aparatul comandat la firma Wilhelm Romco nu a fost platit nici pana in prezent.

Pe de alta parte, aparatul neachitat de Becali este unul special, folosit in chirurgia pediatrica, iar valoarea sa ajunge la aproximativ 150.000 de euro. Mai mult, aparatura nu poate fi folosita de personalul spitalului, din cauza ca nu a fost achitat.

Tribunalul Bucuresti a fost prima instanta sesizata in privinta conflictului dintre societate si europarlamentar. In 2009, TB a decis sa il oblige pe Becali sa plateasca firmei 549.217,05 de lei, precum si aproape 9.000 de lei cheltuieli de judecata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.