MAE a elaborat un ghid de calatorie pentru romanii care doresc sa calatoreasca in Africa de Sud, cu ocazia Campionatului Mondial de Fotbal 2010.

Ghidul, care este destinat exclusiv cetatenilor romani, ofera cateva date esentiale pentru calatoria in Africa de Sud, atentionand asupra nivelului ridicat al criminalitatii din aceasta tara si sfatuindu-i sa nu se plimbe seara, sa nu mearga in zone aglomerate si sa circule cu usile blocate la masini.

MAE atentioneaza ca este important pentru securitatea personala ca sa isi organizeze riguros calatoria in Africa de Sud prin intermediul agentiilor de turism.

Precizam ca manifestarile sportive se vor desfasura in perioada 11 iunie - 11 iulie 2010 in orasele: Pretoria, Cape Town, Johannesburg, Durban, Bloemfontein, Rustenburg, Port Elizabeth, Polokwane si Nelspruit.

Siguranta si criminalitate

  • Africa de Sud este o tara cu un nivel ridicat de criminalitate. In zonele periferice ale oraselor se produc deseori infractiuni (talharie, jaf armat, viol).
  • Recomandam cetatenilor romani care calatoresc in Africa de Sud sa evite deplasarile pe jos dupa lasarea intunericului si sa nu frecventeze zone necunoscute fara un insotitor localnic.
  • Va recomandam ca, inainte de sosirea dumneavoastra la aeroport sa aveti asigurat transportul pana la locul unde sunteti cazati.
  • In cazul folosirii unor autoturisme inchiriate sau in regim privat este obligatoriu, prin reglementari existente la nivel local, ca, in timpul deplasarii, usile acestora sa fie blocate din interior.
  • Va recomandam ca documentele si valorile personale, biletele de calatorie, banii si cartile de credit sa fie pastrate in locuri sigure si sa nu fie expuse in mod vizibil asupra persoanei sau in masini.
  • Autoturismele trebuie asigurate cu sisteme de alarma.
  • In cazul unor incidente care afecteaza siguranta persoanei, va recomandam contactarea celui mai apropiat birou al politiei locale. In cazul pierderii pasaportului romanesc, va recomandam sesizarea atat a biroului local al politiei, cat si a celui mai apropiat oficiu consular roman (Ambasada Romaniei la Pretoria - Consulatul General al Romaniei la Cape Town)
  • In cazul unor incidente grave (accidente, talharii), care necesita interventia imediata a autoritatilor sud-africane, trebuie apelate urmatoarele numere de urgenta: 111; Ambulanta locala: 10177 sau 082911; Asistenta in cazuri speciale (crime stop): 086-001011; Tourist Assistance Unit: +27 (0) 21-418-2853

Pentru mai multe informatii despre conditiile de calatorie in Africa de Sud, va recomandam sa accesati site-ul MAE, rubrica „Conditii ce calatorie”

De asemenea MAE a emis o alerta de calatorie pentru Africa de Sud - „Zone sau intervale de timp care pot fi periculoase!”.

MAE recomanda turistilor romani sa evite locurile aglomerate din Johannesburg, Pretoria, precum si in township-uri (Alexandra, Soweto, Mamelodi, Shunshanguve, etc.) si sa se deplaseze numai cu mijloace de transport puse la dispozitie de hoteluri sau operatori de turism, sa evite deplasarile pe timp de noapte si sa faca cumparaturi doar in mall-uri securizate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.