Presedintele LPF nu crede ca boss-ul din Giulesti l-a invins si este convins ca cel putin trei ani drepturile vor ramane la forul pe care il conduce

Dumitru Dragomir a organizat saptamana trecuta, in mare pripa, o conferinta de presa in care a infierat intentia lui Copos, acuzandu-l ca vrea sa distruga cluburile mici, care traiesc aproape exclusiv din drepturile tv. Ieri, Mitica a primit calm vestea ca vicepremierul a promovat ordonanta de modificare a Legii Sportului. In calitate de deputat PRM, Dragomir a depus, la randul sau, un proiect de modificare a Legii Sportului, care se afla in Parlament

Domnule Dragomir, ordonanta de modificare a Legii Sportului a fost promovata de Guvern. Ati pierdut drepturile de televiziune?

Asa crede Copos, dar n-am pierdut nimic. Ordonanta nu actioneaza retroactiv, iar LPF are un contract in derulare cu Telesport care se incheie in 2008. Abia atunci cluburile isi pot negocia singure contractele cu televiziunile. Iar atunci nu va mai fi cazul, pentru ca va spun ceva in premiera: azi am primit o circulara de la FIFA si UEFA prin care ni se comunica faptul ca de anul viitor ele vor lua toate drepturile de la federatiile nationale si de la ligi si vor imparti banii dupa criteriile proprii. Decizia asta s-a luat dupa scandalul din Turcia, unde cele trei cluburi mari, Fenerbahce, Galatasaray si Besiktas iau aproape toti banii, iar ceilalti mai nimic. Copos crede ca m-a facut, dar habar n-are de nimic.

Vi se pare corect felul in care se impart banii din drepturi in prezent?

Sigur, este conform statutului LPF, care imparte dupa grila italiana. Cei mari iau oricum mai mult, dar trebuie sa traiasca si ceilalti. Cand vor negocia singuri, televiziunile nu se vor mai duce la Galati, Bistrita sau Cluj, ca toata lumea vrea sa vada pe Steaua, iar astia mici n-or sa mai aiba cu ce sa traiasca.

Ce se mai aude cu initiativa legislativa depusa de dumneavoastra? Are vreo sansa sa ajunga vreodata la vot?

Isi urmeaza cursul in Parlament. E in regim de urgenta, in septembrie ii vine randul, fiindca e facuta de mine, dar are sustinerea a 150 de deputati. Are mult mai multe prevederi decat ordonanta asta, de fapt, prin ea modific ce a facut Copos acum.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.