Oltchim Ramnicu-Valcea a fost invinsa de Viborg si in returul finalei Ligii Campionilor la handbal feminin, disputat sambata seara in Capitala. Meciul s-a incheiat cu scorul de 32 la 31 pentru daneze.

  • Oltchim, vicecampioana Europei
Partida retur s-a jucat la Sala Polivalenta, in fata a peste 5.500 de spectatori. Handbalistele de la Oltchim ar fi trebuit sa castige partida cu o diferenta de sapte goluri, pentru a recupera diferenta din tur. Faima echipei adverse si-a spus insa cuvantul, Viborg castigand trofeul pentru al doilea an consecutiv, potrivit NewsIn.

Agresivitatea din aparare a facut diferenta in jocul fetelor de la Oltchim, in comparatie cu meciul tur. Ofensiva debordanta a pus in dificultatea apararea adversarelor, deranjate vizibil de mobilitatea Oltchimului. Treptat insa, danezele au inceput sa-si faca "numarul".

In meciul tur desfasurat in Danemarca, Viborg a castigat cu 28 la 21. Oltchim a trecut in semifinale de gruparea Gyor din Ungaria, ajungand astfel pentru prima oara in finala Ligii Campionilor.

  • In atentia legendelor sportului romanesc

Gica Hagi, Gica Popescu, Lucian Bute, Elisabeta Lipa, Gabi Szabo, Violeta Beclea-Szekely sau Ionela Tarlea sunt doar cateva dintre legendele sportului romanesc care au trait cu intensitate fiecare minut al meciului. La randul lor, imbracati in rosu, membrii galeriei valcene au creat o atmosfera incendiara la Sala Polivalenta, relateaza Adevarul.

„Am intalnit un adversar superior. Imi felicit jucatoarele", a spus antrenorul Radu Voina.

Totul s-a incheiat cu lacrimi, de ambele parti. Oltchim a incheiat participarea in Liga Campionilor cu o infrangere, insa handbalistele se consoleaza cu performanta de a fi prima echipa din Romania care a jucat o finala de Liga Campionilor, dupa cea a fotbalistilor de la Steaua Bucuresti, in 1989, scrie ProSport.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.